Selma Blair, primul interviu după ce a fost diagnosticată cu scleroză multiplă. Cum se simte actrița

Raluca Ogaru    Claudiu Ilie   
în Stiri mondene
27/02/2019, 20:58
Selma Blair, primul interviu după ce a fost diagnosticată cu scleroză multiplă. Cum se simte actrița GALERIE FOTO
Actrita Selma Blair a vorbit despre boala de care sufera: scleroza multipla

Actrița Selma Blair a rupt tăcerea și a vorbit pentru prima dată despre problemele sale de sănătate cu care se confruntă de câțiva ani! Actrița cunoscută din filmul „Blonda de la Drept” a acordat primul său interviu de când a fost diagnosticată cu scleroză multiplă.

Selma Blair a vorbit pentru prima dată despre scleroza multiplă de care suferă

Artista în vârstă de 46 de ani a apărut în public după mult timp, la petrecerea Vanity Fair de la Premiile Oscar, unde a pășit pe covorul roșu ajutată de un baston. În interviul acordat ABC News, Selma Blair a vorbit despre boala cu care a fost diagnosticată și despre simptomele pe care a început să le aibă încă din 2011.

Vrei să citești acasă, în siguranță, TAIFASURI, revista ta preferată? Abonează te ACUM doar la oficiile Poștei Române! Surprize + CD urile preferate doar pentru ABONAŢII TAIFASURI

„Sunt foarte bine. Sunt foarte fericită că stau de vorbă cu voi și că vă pot arăta cum este să suferi de o formă agresivă de scleroză multiplă. Așa că, după cum poți observa, nu pot să vorbesc foarte bine, am disfonie spasmodică acum”, a spus actrița.

Actrita Selma Blair, bolnava de scleroza multipla, a aparut in public cu un baston

Întrebată cum a reacționat când a aflat diagnosticul, Selma Blair a dezvăluit că a plâns, pentru că s-a simțit ușurată. „Nu erau lacrimi de panică, erau lacrimi pentru că mi-am dat seama că va trebui să cedez corpului meu care își pierde controlul. Și m-am simțit și ușurată, deoarece, de când s-a născut fiul meu, am tot avut pusee cauzate de scleroza multiplă și nu eram conștientă de asta. Așa că luam medicamente, beam, aveam dureri. Nu beam mereu, dar erau momente în care nu mai rezistam”, a povestit Selma Blair.

Medicii nu o credeau

Ea spune că mult timp simptomele sale nu au fost luate în serios de medici. „Ajunsesem în punctul în care îmi spuneam că trebuie să merg la lucru și să stau trează. Mi-am lăsat fiul la școală și înainte să ajung acasă am tras pe dreapta și m-am culcat în mașină. Și m-am simțit rușinată. Făceam tot ce puteam, eram o mamă bună, dar mă omora”, a adăugat Selma Blair.

Blair a mai povestit și că a apelat la ajutorul actorului Michael J. Fox, care suferă de boala Parkinson de aproape 30 de ani. „Am zis: nu știu cui să spun asta, dar am început să scap lucruri din mână și să fac lucruri ciudate. Și el m-a ajutat”, a mai spus Selma Blair.

Medicii au vești bune însă pentru actriță! Aceasta și-ar putea recăpăta în proporție de 90% controlul asupra propriului corp.

Scleroza multiplă este o afecţiune cronică, inflamatorie a sistemului nervos central, care debutează în cele mai multe cazuri la vârste cuprinse între 20 și 40 de ani. Boala se manifestă sub forme de pusee, iar un puseu poate fi reprezentat de aproximativ orice simptom neurologic, dar cu durata de peste 24 de ore şi debut fără febră.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×