Selecția Națională Eurovision 2019. Ascultă cele 23 de melodii calificate în semifinală. Trăistariu și Nicola, printre favoriți. VIDEO

Claudiu Surmei   
în Stiri mondene
12/01/2019, 18:52
Selecția Națională Eurovision 2019. Ascultă cele 23 de melodii calificate în semifinală. Trăistariu și Nicola, printre favoriți. VIDEO GALERIE FOTO
23 de melodii s-au calificat în semifinala Selecției Naționale Eurovision 2019

În concursul pentru Selecția Națională Eurovision 2019 au fost înscrise 126 de melodii, iar 23 dintre ele au fost selectate pentru semifinală. Seria de show-uri în cadrul cărora vor fi desemnați finaliștii Eurovision România 2019 va debuta la Iași pe 27 ianuarie și va continua la Arad, pe 10 februarie.

Românii vor afla cine s-a calificat în finala Eurovision 2019 pe 17 februarie, în cadrul marii finale organizate la București. Concursul se va desfășura în acest an în Israel, la Tel Aviv. 126 de piese au fost înscrise pentru Selecția Națională Eurovision 2019, iar dintre aceastea au fost alese 23 pentru semifinală. Dan Bittman s-a retras din concurs, deși se calificase în semifinală cu piesa „Pierd.”

23 de melodii s-au calificat în semifinala Selecției Naționale Eurovision 2019

Printre concurenții care s-au calificat în semifinala Selecției Naționale Eurovision 2019 se numără Mihai Trăistariu, Nicola, dar și câștigătoarea sezonului 6 Românii au Talent, Laura Bretan și artiști străini.

Mihai Trăistariu

S-a clasat pe locul 4 la Eurovision în anul 2006, cu melodia „Tornero” și vrea să repete performanța. De această dată s-a pregătit cu o piesă cu influențe latino-orientale, „Baya”, compusă în colaborare cu Michael James Down şi Will Taylor.

Letiția Moisescu

A mai participat la Eurovision în urmă cu 8 ani, când a intrat în finala națională cu piesa „Dreaming of You.” Acum vine cu melodia „D A I A N A”, cântată alături de Sensibil Balkan și compusă de Mihai Ogăşanu și Marian Enache.

Laura Bretan

După ce a câștigat sezonul 6 Românii au Talent, a primit un Golden Buzzer la America’s Got Talent. Are doar 16 ani și vrea să dea lovitura cu melodia „Dear Father.”

Trooper

Participă cu piesa „Destin” de pe colecția „Ștefan cel Mare – Poemele Moldovei.” Rockerii au lansat melodia în septembrie 2018 și este a doua parte a unei trilogii despre istoria României.

Xonia

Este cunoscută în industria muzicală pentru „My Beautiful One”, „Hold On”, „Remember” sau „Ping Pong.” A cântat piesa „I Want Cha” alături de J. Balvin, iar pentru Eurovision a pregătit „Discrete.”

Johnny Bădulescu

A participat și anul trecut la Eurovision cu melodia „Devoted” și la concursurile de talente The Four și X Factor. Pentru Selecția Națională a pregătit „Give Up Now”, compusă de Rob Price.

Echoes

Trupa înființată în 2017 a trecut de preselecții cu melodia „High Heels On”, compusă de Liviu Elekes și Claudiu Dănăilă.

2 Gents

Formată din Ciprian Rogojan și Doru Todoruț, trupa își propune să aducă pe scenă și alți interpreți. S-a pregătit cu piesa „Ielele”, compusă de Alexandru Ioan Antonescu, Cătălin Tamazlicaru, Ciprian Rogojan și Doru Todoruţ.

Xandra

Alexandra Șipoș a câștigat ediția 2012 a Festivalului Mamaia. A ajuns în finala Selecției Naționale pentru Eurovision trei ani la rând, în 2016, 2017 și 2018, iar în acest an participă cu piesa „Independent.”

TMW

Trupa a fost înființată în anul 2016 și abordează diverse stiluiri, precum pop rock la blues, jazz, soul, indie, nu disco și raggae. Melodia aleasă pentru Selecția Națională Eurovision 2019 este „Make Me Your Man.”

Ester Peony

A debutat în 2018 cu „Dig It”, iar pentru concursul Eurovision a pregătit piesa „On a Sunday.”

Olivier Kaye

A câștigat Premiul I la Cerbul de Aur din acest an. Belgianul va cânta melodia „Right Now.”

Ommieh x Anakrisez

S-au calificat cu prima lor melodie, „Rock This Way”, care este comupsă de Eduard Cîrcotă, pe versurile lui Alexandru Bugan.

Teodora Dinu

A participat la Eurovision 2016 ca backing vocals pentru Ovidiu Anton, dar și la numeroase concursuri și festivaluri la care a câștigat o mulțime de premii. În acest an va cânta „Skyscraper.”

The Four

Trupa s-a calificat în semifinală cu melodia „Song of My Heart”, compusă de Theea Miculescu și Cătălin Dascălu.

Georgy

Actrița a jucat în „Iubire Elenă” (2012) și „Scurtcircuit” (2017) și a pregătit pentru Eurovision melodia „Tears.”

Berniceya

Mezzosoprana a studiat muzica la universități de prestigiu și va interpreta piesa „The Call: Dinasty of Love.”

Steam

S-a calificat cu melodia „The Way It Goes”, compusă de membrii grupului, Sorin Cotorceanu și Mihai Iulian Rapeanu.

Vaida

A fost preferata publicului în 2014, cu piesa „One More Time”, dar a pierdut în fața Paulei Seling și a lui Ovi. De această dată s-a pregătit cu „Underground.”

Claudiu Mirea

A câștigat concursul Megastar în anul 2009, alături de trupa Buzz. A participat la Vocea României în 2011, în echipa lui Horia Brenciu. Merge în semifinală cu „One More Time.”

Nicola

Este familiarizată cu Eurovision. A terminat pe locul 10 în 2003 și vrea să repete performanța cu „Weight of the World.”

Dya

Cântă de la vârsta de 5 ani. A reprezentat România la Eurovision Junior în anul 2006, când s-a clasat pe locul 6. Va cânta „Without You.”

Aldo Blaga

A scris propira priesă pentru Eurovision, ajutat de Olivier Basil şi Nicoleta Roman. „Your Journey” pare ruptă de pe coloana sonoră a unui film clasic.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×