Șeful STB: Transportul în comun din București nu va fi oprit odată cu starea de urgență

Adrian Ilie   
în Stiri de ultima ora
15/03/2020, 13:30
Șeful STB: Transportul în comun din București nu va fi oprit odată cu starea de urgență
Autobuzele vor circula cu program redus/ Foto: Hepta

Directorul Societății de Transport București, Andrei Creci, a afirmat, într-o declarație pentru Libertatea, că instaurarea stării de urgență nu va duce la oprirea transportului  în comun în Capitală, dar programul de funcționare va fi modificat.

Program restrâns la STB

Andrei Creci a precizat că programul de funcționare va suferi modificări, iar frecvența cu care vor circula autobuzele, troleibuzele și tramvaiele  va fi mai redusă pentru a limita posibilitatea de contagiune în  mijloacele de transport în comun.

Circulația nu va fi oprită, nici nu avem voie sa facem asta, însă mijloacele de transport vor circula după un program restrâns, într-un număr mai mic. Noi oricum am redus deja numărul de autobuze și tramvaie de pe teren, pentru că sunt puțini călători în această perioadă, dar va fi din nou redus, de mâine”, a declarat directorul STB.

Noul program de funcționare a vehiculelor STB va fi anunțat mâine, după ce va fi publicat decretul prezidențial prin care va fi oficializată starea de urgență.

Dezinfecție la metrou

Și Metrorex  așteaptă decretul lui Klaus Iohannis pentru decide care vor fi noile reguli de la metrou. Și la Metrorex se ia în calcul reducerea numărului de trenuri, mai precizează sursa citată.

În paralel, au fost amplificate măsurile de dezinfecția a garniturilor și a stațiilor de metrou   și a fost implementată plata cu cardul în majoritatea stațiilor.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×