Șeful Poliției Sectorului 4, cercetat pentru o avere nejustificată de peste 58.000 de euro

Adrian Ilie   
în Stiri de ultima ora
05/02/2020, 11:06
Șeful Poliției Sectorului 4, cercetat pentru o avere nejustificată de peste 58.000 de euro
Şeful Poliţiei din Sectorului 4 nu îşi poate justifica averea sursa: hepta.ro

Agenția Națională de Integritate a sesizat Comisia de cercetare a averilor de la Curtea de Apel București în cazul lui Cornel Drumariu, șeful Poliției Sectorului 4. Potrivit ANI, comisarul-șef de poliție nu poate justifica o sumă de peste 58.000 de euro.

Sesizare la Curtea de Apel

”Agenţia Naţională de Integritate a constatat existenţa unei diferenţe nejustificate în cuantum de 233.343,74 lei (aprox. 58.258 euro), între averea dobândită şi veniturile realizate de către Drumariu Cornel, fost funcţionar public cu statut special în cadrul Poliţiei Sector 3 şi actual funcţionar public cu statut special în cadrul Poliţiei Sector 4, în perioada 2007 – 2013”, se arată într-un comunicat al ANI.

Comisia de cercetare a averilor urmează să înceapă un control cu privire la modificările patrimoniale survenite în cazul lui Drumariu.

”Persoana evaluată a fost informată despre declanşarea procedurii de evaluare, drepturile de care beneficiază (de a fi asistat sau reprezentat de un avocat şi de a prezenta date sau informaţii pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris), precum şi despre existenţa diferenţelor semnificative. Drumariu Cornel a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, în exercitarea dreptului la apărare”, mai precizează sursa citată.

Dosar penal pentru conducere sub influența alcoolului

Șeful poliției de la Sectorul 4 are și o problemă cu un dosar penal deschis pe numele său în mai 2019 după ce colegii săi de la Poliția Rutieră l-au prins beat la volan.

Pe 4 mai, lui Drumariu i s-a ridicat permisul de conducere după ce alcooltestul a indicat 0,43 mg/l alcool pur în aerul respira, scria G4Media.

În aceeași seară, poliția rutieră din București l-a oprit și pe Ionuț Cristian Stan, chestor de poliție la Direcţia Cazier Judiciar, Statistică şi Evidenţe Operative. Stan a scăpat fără dosar penal deoarece avea o alcoolemie mai mică, 0,16 mg/l alcool pur în aerul respirat.

Poliția a declanșat și o anchetă internă care-i viza pe cei doi, mai ales că ambii conduceau mașinile de serviciu atunci când au fost trași pe dreapta

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×