A murit şeful Cosa Nostra, Toto Riina: „Unul ca mine se naşte la o mie de ani!”

Alex Bradescu   
în Stiri de ultima ora
17/11/2017, 14:54
A murit şeful Cosa Nostra, Toto Riina: „Unul ca mine se naşte la o mie de ani!”

Şeful Cosa Nostra, Toto Riina, a murit vineri, la ora 3.37, după două intervenţii chirurgicale şi după ce în ultimele cinci zile a fost în comă, anunţă presa italiană. Riina, care joi împlinise 87 de ani, a fost arestat în ianuarie 1993, după ce a fost urmărit şi căutat timp de 24 de ani, informează news.ro. 

Supranumit „Bestia” pentru cruzimea sa, el fusese condamnat pe viaţă pentru mai multe crime, inclusiv pentru asasinarea magistraţilor anti-Mafia Giovanni Falcone şi Paolo Borsellino, în urmă cu 25 de ani. Un alt asasinat comis a fost cel al generalului de carabinieri Carlo Alberto Dalla Chiesa, în 1982, la puţin timp după ce acesta fusese numit prefect la Palermo. 

Toto Riina a stat sub supraveghere severă până la moarte

În luna iulie, o instanţă din Bologna a respins cererea lui Riina de a fi lăsat în detenţie la domiciliu, din cauza stării sale precare de sănătate. Prin urmare, el a stat închis sub un regim strict, la o secţie pentru deţinuţi a spitalului din Parma.

La Repubblica relatează că în anii de detenţie Riina obişnuia să spună: „Unul ca mine se naşte la o mie de ani”. În plus, pentru el devenise aproape o obsesie pentru el să sublinieze rolul pe care l-a avut în Italia ultimilor 40 de ani şi să demonteze ideea conform căreia ar fi fost o marionetă în mâinile forţelor oculte.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×