A murit şeful Cosa Nostra, Toto Riina: „Unul ca mine se naşte la o mie de ani!”

Alex Bradescu   
în Stiri de ultima ora
17/11/2017, 14:54
A murit şeful Cosa Nostra, Toto Riina: „Unul ca mine se naşte la o mie de ani!”

Şeful Cosa Nostra, Toto Riina, a murit vineri, la ora 3.37, după două intervenţii chirurgicale şi după ce în ultimele cinci zile a fost în comă, anunţă presa italiană. Riina, care joi împlinise 87 de ani, a fost arestat în ianuarie 1993, după ce a fost urmărit şi căutat timp de 24 de ani, informează news.ro. 

Supranumit „Bestia” pentru cruzimea sa, el fusese condamnat pe viaţă pentru mai multe crime, inclusiv pentru asasinarea magistraţilor anti-Mafia Giovanni Falcone şi Paolo Borsellino, în urmă cu 25 de ani. Un alt asasinat comis a fost cel al generalului de carabinieri Carlo Alberto Dalla Chiesa, în 1982, la puţin timp după ce acesta fusese numit prefect la Palermo. 

Vrei să citești acasă, în siguranță, TAIFASURI, revista ta preferată? Abonează te ACUM doar la oficiile Poștei Române! Surprize + CD urile preferate doar pentru ABONAŢII TAIFASURI

Toto Riina a stat sub supraveghere severă până la moarte

În luna iulie, o instanţă din Bologna a respins cererea lui Riina de a fi lăsat în detenţie la domiciliu, din cauza stării sale precare de sănătate. Prin urmare, el a stat închis sub un regim strict, la o secţie pentru deţinuţi a spitalului din Parma.

La Repubblica relatează că în anii de detenţie Riina obişnuia să spună: „Unul ca mine se naşte la o mie de ani”. În plus, pentru el devenise aproape o obsesie pentru el să sublinieze rolul pe care l-a avut în Italia ultimilor 40 de ani şi să demonteze ideea conform căreia ar fi fost o marionetă în mâinile forţelor oculte.

Închide ×