Secția de Infecțioase a Spitalului Dej a fost închisă, după ce doi pacienți au fost depistați pozitiv. Medicii sunt negativi la COVID-19

Flaviu Popa   
în Stiri de ultima ora
30/03/2020, 19:18
Secția de Infecțioase a Spitalului Dej a fost închisă, după ce doi pacienți au fost depistați pozitiv. Medicii sunt negativi la COVID-19
Spitalul Municipal din Dej, în carantină. Foto: Dej24.ro

Întreg personalul medical al Spitalului Municipal Dej a intrat în carantină după ce două pacienți au fost depistați pozitiv cu coronavirus. Toți medicii au fost testați în regim de urgență pentru a vedea dacă au fost infectați cu coronavirus.

Panică la Spitalul Dej din cauza coronavirus

Secția de Boli Infecțioase a Spitalului Municipal Dej a fost închisă luni, 30 martie, după ce două persoane au fost confirmate pozitiv cu coronavirus. 

Prefectul județului Cluj, Mircea Abrudean, a confirmat informația într-o discuție cu mass-media. ”Secția de Infecțioase a Spitalului Municipal Dej a fost închisă, este o anchetă epidemiologică în curs. Secția rămâne închisă până se finalizează ancheta și procedurile aferente”, a declarat Abrudean.

Cele două persoane infectate sunt două femei din localitatea Cetan, județul Cluj. Un medic, împreună cu cinci asistente și infirmere au intrat în carantină în urma acestei desfășurări de evenimente.

Pacientele au fost transferate la Spitalul de Boli Infecțioase Cluj-Napoca, centrul unde sunt tratați toate cazurile de coronavirus din Ardeal.

Doctorii nu sunt infectați

Conform Dej24, personalul medical a fost testat în regim de urgență pentru COVID-19, însă rezultatele sunt negative. Totuși, pentru prevenție, cadrele medicale vor sta în carantină timp de 14 zile.

La finele acestei perioade, medicii și asistentele se vor întoarce la muncă.  În total, 16  angajați au fost testați pentru coronavirus.

Între timp, după ce va fi dezinfectată, secția va fi redeschisă cu personal realocat de pe alte secții.

În Cluj, momentan există 2 cadre medicale infectate cu coronavirus. La polul opus se află Suceava, unde 181 de medici ar fi fost infectați cu COVID-19.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×