Un preot a dezvăluit secretul Focului Sacru din Biserica Sfântului Mormânt

Ionuţ Cataramă   
în Stiri de ultima ora
12/03/2018, 14:18
Un preot a dezvăluit secretul Focului Sacru din Biserica Sfântului Mormânt

Preotul armean Samuel Agoïan le-a spus reporterilor israelieni ce se întâmplă cu adevărat în timpul apariţiei miraculoase a Focului Sacru, scrie portalul de ştiri IsraelInfo, preluat de agenţia rusă Sputnik, citează adevarul.ro

Potrivit prelatului, candelele focului sacru ar fi aprinse de către patriarhi de la un felinar pe ulei şi nu ar fi nimic mistic în acest proces. „Dumnezeu face minuni, dar nu pentru a amuza oamenii”, a spus Agoïan. 

Vrei să citești acasă, în siguranță, TAIFASURI, revista ta preferată? Abonează te ACUM doar la oficiile Poștei Române! Surprize + CD urile preferate doar pentru ABONAŢII TAIFASURI

Reprezentanţii Bisericii Copte, care au fost lângă preot în timpul interviului, au reacţionat imediat cerând jurnaliştilor să nu mai filmeze. „Ia-ţi camerele de aici, minte”, a strigat unul dintre prelaţii copţi. La rândul său, Agoïan, a dat asigurări că reprezentanţii copţilor, spre deosebire de armeni, nu sunt prezenţi la ceremonia respectivă. 

Focul Sfânt simbolizează lumina miraculoasă a Învierii lui Hristos despre care a vorbit apostolul Petru şi care este considerat sacru de credincioşi. Apariţia sa în ajunul Paştelui ortodox datorită rugăciunilor Patriarhului Ortodox al Ierusalimului, clerului şi miilor de pelerini, se numeşte „miracolul focului sfânt”, deşi se aprinde anual. 

Sfântul Mormânt este un sanctuar al lumii creştine. El s-ar afla acolo unde Isus Hristos a fost răstignit, îngropat înainte de a învia, conform Scripturilor. În fiecare an, în ajunul Paştelui, miracolul focului sfânt apare în biserica Sfântului Mormânt. Primele care se aprind sunt o candelă şi 33 de lumânări, pentru a marca anii vieţii pământeşti a lui Isus Hristos. Credincioşii cred că ne-apariţia focului sacru ar putea marca începutul sfârşitului.

Închide ×