Se schimbă un formular important! Anunț de ultim moment de la ANAF

Daniel Scripcaru   
în Stiri de ultima ora
10/02/2020, 21:20
Se schimbă un formular important! Anunț de ultim moment de la ANAF
Se schimbă formularul de redirecționare a unei părți din impozitul pe venit. Sursa foto: capital.ro

Vești bune pentru cei care vor să doneze o anumită sumă din impozitul pe venit aferent anului 2019! ANAF va simplifica formularul, astfel încât donația să se facă cât mai ușor către organizațiile non-profit sau unitățile de cult.

Se schimbă formularul de redirecționare a unei părți din impozitul pe venit

Formularul de redirecționare a unei părți din impozitul pe venit va fi publicat săptămâna viitoare şi va putea fi utilizat, opţional, până la termenul de 25 mai, de către contribuabilii care nu şi-au exprimat deja opţiunile.

Vrei să citești acasă, în siguranță, TAIFASURI, revista ta preferată? Abonează te ACUM doar la oficiile Poștei Române! Surprize + CD urile preferate doar pentru ABONAŢII TAIFASURI

”Noul formular vine în întâmpinarea cererilor exprimate de către o parte din societatea civilă şi nu va afecta în niciun fel sumele deja direcţionate prin cele două formulare alternative, care vor putea fi utilizate în continuare, în funcţie de opţiunile fiecăruia”, se arată în comunicat.

În loc de două formulare, va fi unul singur

Întrucât, în cursul anului 2019, măsura privind susţinerea entităţilor nonprofit, a unităţilor de cult sau pentru acordarea de burse private a fost modificată începând cu veniturile lunii aprilie 2019, persoanele fizice care optează pentru distribuirea sumelor din impozitul pe venit, utilizează, în prezent, două formulare.

Aferent perioadei 1 ianuarie – 31 martie 2019, formularul 230 aprobat prin Ordinul preşedintelui ANAF nr. 50/2019, iar aferent perioadei 1 aprilie – 31 decembrie 2019, formularul 230, aprobat prin Ordinul preşedintelui ANAF nr. 147/2020, care corespunde reglementărilor legale în vigoare în perioada menţionată.

”Precizăm că cele două formulare se utilizează numai de contribuabilii care au realizat, în anul 2019, venituri din salarii şi din pensii, precum şi din activităţi independente realizate în baza contractelor de activitate sportivă”, se arată în comunicat.

Pentru simplificarea mecanismului de distribuire a sumelor din impozitul pe venit aferent anului 2019, la nivelul MFP si ANAF, se află în curs de elaborare un formular unic care cuprinde cele două perioade, fără ca acesta să afecteze opţiunile deja exercitate prin utilizarea formularelor 230 existente până la data publicării noului formular simplificat.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×