Se cere curăţenie în TVR după eşecul de la Eurovision. „Mi-e ruşine cu voi şi cu ce aţi făcut”

Ionuţ Cataramă   
în Hotnews
27/05/2015, 10:32
Se cere curăţenie în TVR după eşecul de la Eurovision. „Mi-e ruşine cu voi şi cu ce aţi făcut”

Eşecul României la Eurovision pare să fi trecut deja neobservat de reprezentanţii TVR. În schimb, artiştii reacţionează dur şi cer demisia echipei Eurovision.Artistul Adi Manolovici a transmis, ieri, o scrisoare deschisă către TVR în care cere demisia echipei Eurovision.

„Daţi-vă demisia în grup! Locul 15 este jenant şi mi-e ruşine cu voi şi cu ce-aţi făcut pentru România anul acesta! Din punctul meu de vedere (un simplu contribuabil), clasarea pe locul 15 este un dezastru naţional. După reprezentaţiile de succes ale ultimilor ani, cu Luminiţa Anghel, Mihai Trăistariu, Paula şi Ovi, să avem o cădere de peste 12 locuri? Ce nu merge bine?Să fie piesa trimisă? Hai să fim serioşi şi să gândim un pic. Tu, ca ţară, nu poţi trimite o piesă originală, care să nu fie acuzată că ar fi copiată după o alta? Şi, pe bune, din toate cele 200 de piese înscrise la preselecţie, tocmai pe aia aţi trimis-o? Cine era în juriu când s-a decis alegerea acelei piese? Juriul nu ştia de asemănarea cu piesa trupei Delirious? Nu mai erau şi altele care să fie demne de Eurovision? Hotărâm o piesă doar în funcţie de notorietatea artistului care o interpretează? De legăturile lui cu juriul? Să fie oare o întâmplare sau o comandă a unor personaje care încă hotărăsc destinele noastre, mai ales în concursurile internaţionale? Să fie acesta modul în care aţi ales piesa? Juriul să fie oare de vină?”, sunt doar câteva dintre întrebările pe care şi le pune Adi Manolovici.

„De 25 de ani, TVR cheltuie milioane de euro”

Şi Mihaela Mihai a reacţionat dur legat de locul pe care s-a clasat România la Eurovsion. „Avem, încă o dată, demonstraţia că «responsabilii» cu pregătirea, selecţia şi acompanierea artistului României la Eurovision ar putea fi mai degrabă incompetenţi sau corupţi. Sau iresponsabili. Că Voltaj urma să piardă jenant era foarte previzibil încă de la preselecţie. Sunt buni pentru ograda şi problemele noastre. Eşecul lor este preţul plătit de România pentru demagogia mesajului acestui cântec. De 25 de ani, TVR cheltuie milioane de euro (bani publici, adică ai noştri) pentru participarea României la Eurovision. Loc bun pentru Trăistariu şi Seling. Dar niciodată primul loc! Şi totuşi, câte laude, câte beneficii profesionale meritate în bună măsură! Pe de altă parte, de când echipa României (Mihaela Mihai, Aurelian Andreescu şi Aura Urziceanu) a câştigat premiul întâi la Cupa Europei a Cântecului, am cules omerta (n.r. – legea tăcerii) şi zero lei! Gimnaste trebuia să ne facem! Primeam câte 70.000 de euro de la guvern! Există în cultura din România cineva care este apreciat şi promovat potrivit meritelor sale? Nu. Acesta este rezultatul!”, a fost reacţia artistei.

„Dacă ar fi mai mulţi artişti care să ceară curăţenie în TVR, probabil că s-ar face… la un moment dat! Prespun că Tănase şi-a hrănit deja toţi amicii, prietenii, aşa că e loc de schimbare. Adi Manolovici cere analiza unui eşec anunţat.” – ANDREI PARTOŞ, realizator radio

În ciuda insistenţelor „ring”, Stelian Tănase a refuzat să facă vreun comentariu, fiind ocupat de două zile.

„Părerea mea este ca echipa Eurovision România din TVR să îşi prezinte demisia şi să îşi ceară public scuze pentru eşecul, dezastrul şi umilinţa la care am fost părtaşi, în calitate de cetăţeni, la deciziile eronate pe care le-au luat în numele nostru.” – ADI MANOLOVICI, artist

Sursă: www.ziarulring.ro

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×