Schimbări radicale la CNAS. Toți românii trebuie să știe asta. Noile prevederi în sănătate vor intra în vigoare în curând!

Dan Stancu   
în Stiri de ultima ora
09/03/2019, 15:49
Schimbări radicale la CNAS. Toți românii trebuie să știe asta. Noile prevederi în sănătate vor intra în vigoare în curând! GALERIE FOTO
Schimbări radicale la CNAS. Toți românii trebuie să știe asta. Noile prevederi în sănătate vor intra în vigoare în curând!

Perioada următoare va aduce schimbări radicale în ceea ce privește prevederile legislației în sănătate. Toți românii trebuie să știe ce le pregătește Casa Națională de Asigurări de Sănătate (CNAS) din vară. Din fericire, sunt vești foarte bune.

Schimbări radicale la CNAS. Noile prevederi în sănătate vor intra în vigoare în vară

Potrivit unui proiect de lege aflat încă în dezbatere, românii ar putea obține, de la 1 iulie, medicamentele care le sunt necesare de la orice farmacie din România. În plus, investigațiile paraclinice s-ar putea face fără să se mai țină seama de casa de sănătate cu care are contract medicul care a făcut recomandarea, scrie avocat.net.

În prezent, farmaciile sunt obligate să dea medicamente compensate doar pentru rețetele eliberate de un medic care are contract cu casa de asigurări de sănătate din regiune. Lucrurile se vor schimba, cel mai probabil, de la începutului lunii iulie a acestui an.

Schimbări radicale la CNAS. Toți românii trebuie să știe asta.
Schimbări radicale la CNAS. Toți românii trebuie să știe asta.

Detalii despre proiectul de lege aflat în dezbatere

Mai multe detalii apar în nota de fundamentare a proiectului de lege aflat în dezbatere. „Începând cu data de 1 iulie 2019 asigurații se pot prezenta la orice furnizor de investigații paraclinice/farmacie aflat(ă) în relație contractuale cu o casă de asigurări de sănătate, indiferent de casa de asigurări de sănătate cu care se află în relaţie contractuală medicul care a emis biletul de trimitere/prescripția medicală”, se spune în nota de fundamentare.

„Fac excepție medicamentele care fac obiectul contractelor cost-volum-rezultat care se eliberează cu condiția ca furnizorul de medicamente să fie în contract cu aceeaşi casă de asigurări de sănătate cu care se află și medicul care a emis prescripţia medicală”, se mai spune în textul de lege. De anul acesta, CNAS are o nouă șefă. Este vorba despre Adriana Cotel, despre care presa a scris că a avut o relație apropiată cu Darius Vâlcov, consilierul premierului Viorica Dăncilă.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×