Schimbări noi ale Codului Rutier: ce pățesc șoferii agresivi și teribiliști

Mirela Apostol    Claudiu Ilie   
în Stiri de ultima ora
21/11/2018, 10:44
Schimbări noi ale Codului Rutier: ce pățesc șoferii agresivi și teribiliști GALERIE FOTO
Noi schimbări aduse Codului Rutier

Şoferii agresivi şi teribilişti vor avea de suferit în cazul în care nu îşi vor revizui comportamentul în trafic, după noile schimbări ce au fost aduse Codului Rutier. Conform noilor modificări, şoferii care sunt agresivi vor putea rămâne fără permisul de conducere pentru următoarele 90 de zile, iar în cazul în care produc accidente grave din cauza stilului teribilist de a conduce, vor avea permisul suspendat pe viaţă!

Conform noului proiect privind modificarea Codului Rutier, şoferul vinovat de accident nu va mai primi dovadă de circulaţie şi punctele de amendă vor varia între 9 şi 20 sau suspendarea permisului pe o perioadă de trei luni de zile. Mai mult, după ce un conducător auto va avea permis suspendat pentru 15 puncte acumulate, acum se vrea modificarea pentru o a doua eventuală suspendare, la 25 de puncte.

Noi schimbări ale Codului Rutier

În acelaşi timp, parlamentarii doresc să reducă amnezile pentru folosirea telefonului la volan, precum şi pentru conducerea fără centură de siguranţă. O altă discuţie luată în calcul a fost acea de semnalizare a radarelor, însă acest lucra se va relua în calcul în luna februarie a anului viitor.

Noi modificări au fost aduse Codului Rutier! În imagine, un poliţist de la Rutieră în timp ce disuctă cu un şofer tras pe dreapta la marginea drumului
Noi modificări au fost aduse Codului Rutier! În imagine, un poliţist de la Rutieră în timp ce disuctă cu un şofer tras pe dreapta

Codul Rutier s-a tot schimbat în acest an, iar una dintre modificările care au fost aduse  în urmă cu câteva luni ţine de modul de obţinere al permiselor de conducere, care va fi mai dificil de acum: „Persoanele care suferă de afecţiuni cardiace sau de diabet vor putea obţine mai greu permisul de conducere în 2018. Aceştia trebuie să facă dovada tratamentelor periodice. România trebuie să respecte o directivă europeană care prevede ca şoferii să nu sufere de boli ce le pot aduce acestora reacţii necontrolate la volan, cum ar fi afecţiunile cardiovasculare sau diabetul zaharat. Persoanelor care suferă de boli vasculare periferice, insuficienţă cardiaca, cardiopatie valvulară însoţită de regurgitare aortică, nu li se va elibera sau reînnoi permisele de conducere”.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×