Noul Cod Rutier, chin pentru șoferi. Amenzi uriașe pentru un simplu fapt. Aproape toți îl facem

Alexandra Chivu   
în Stiri de ultima ora
05/11/2018, 15:55
Noul Cod Rutier, chin pentru șoferi. Amenzi uriașe pentru un simplu fapt. Aproape toți îl facem
Noul Cod Rutier prevede neaccesorizarea mașinii personale

Noul Cod Rutier, un chin pentru șoferi! Aceștia vor primi amenzi uriașe pentru un simplu fapt pe care aproape toți îl facem. Toți ne dorim să avem un spațiu pe placul nostru, fie dacă e vorba despre camera noastră, locuința ori propriul automobil. Accesorizăm totul pentru a face spațiile în care ne petrecem timp mai plăcute, confortabile, cât mai pe gustul nostru, însă, de acum încolo, legea ne va interzice asta, cel puțin în cazul autovehiculelor noastre. Așadar, după regulile noului Cod Rutier, confortul dispare, iar austeritatea rămâne. Șoferii, care au lipite pe gramurile laterale, pe parbriz sau chiar pe lunetă diferite accesorii, riscă amenzi usturătoare.

Prin această, autoritățile vor să diminueze risul ca nu cumva conducătorii auto să întâmpine dificultăți în ceea ce privește vizibilitatea. Legislația rutieră în vigoare prevede că ”aplicarea de afișe, reclame publicitare, înscrisuri sau accesorii pe parbriz, lunetă sau geamurile laterale care strâng sau estompează vizibilitatea” reprezintă o încălcare ce se încadrează în a IV-a clasă de sancțiuni din noul Cod Rutier.

Noul Cod Rutier, chin pentru șoferi! Amenzile sunt cuprinse între 1.305 și 2.900 de lei

Noul Cod Rutier  interzice accesorizarea propriului autovehicul
Fotografie în care apare interiorul unei mașini blindate de accesorii

Amenzile încâlcării contravenției sunt cuprinse între 9 și 20 de puncte, drept amendă. Punctul-amendă are valoarea, în acest an, de 145 de lei. Persoanele fizice care nu se conformează și aplică, după pofta inimii, diverse accesorii pe suprafața geamurilor ori chiar și în dreptul lor, pot fi amendate cu sume între 1.305 și 2.900 de lei.

Totodată, sancționată cu suma de 2.900 lei mai este și ”aplicarea tratamentelor chimice sau a foliilor pe parbriz, lunetă sau pe geamurile laterale”. În schimb, pentru aceasta mai există și o ușiță de scăpare, căci se pot procura ușor înlocuitoare pentru ele, anume: tratamente și folii omologate fie certificare de Registrul Auto Român.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×