Scene violente în Piaţa Victoriei. Protestatarii au demontat gardurile pentru Târgul de Crăciun. Ce a decis Firea

Claudia Mîţoi    George Heisu   
în Stiri de ultima ora
02/12/2017, 16:09
Scene violente în Piaţa Victoriei. Protestatarii au demontat gardurile pentru Târgul de Crăciun. Ce a decis Firea

UPDATE. Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a renunţat la organizarea Târgului de Crăciun din Piaţa Victoriei, dar vorbeşte despre anarhie şi de faptul că legile au fost încălcate fără ca instituţiile centrale ale statului să reacţioneze.

Sâmbătă, zeci de protestatari nu i-au lăsat pe angajaţii primăriei să amenajeze zona din faţa Guvernului, în care se adună toţi cei care contestă deciziile puterii. Oamenii s-au îmbrâncit cu jandarmii, iar 3 dintre ei au fost urcaţi în dube. Protestatarii au mers în Piaţa Victoriei nemulţumiţi de faptul că şefii din Primăria Capitalei au început să amenajeze, din dorinţa Gabrielei Firea, un târg de Crăciun.

Muncitorii apucaseră să ridice baza scenei unde urmau să fie organizate concerte şi au adus zeci de toalete ecologice. În paralel, protestatarii au reuşit să intre în alveolă, de unde au scandat la adresa primăriţei.

—————————————————————————————————————————————————————————————-

Mai multe zeci de protestatarii au venit sâmbătă, de la primele ore ale dimineţii, în Piaţa Victoriei, pentru a opri inaugurarea controversatului Târg de Crăciun anunţat de Primărie. Manifestanţii au demontat schelele scenei din faţa Guvernului, au dărâmat o parte din gardurile care împrejmuiesc locul şi i-au împiedicat pe angajaţii Primăriei să intre cu maşinile în piaţă pentru amenajarea târgului.

Numărul protestatarilor a început să crească, printre ei numărându-se şi parlamentari şi consilieri USR. Au existat şi unele scene violente, într-una dintre acestea fiind implicaţi trei bărbaţi care au agresat un trecător nevinovat în vârstă de 71 de ani. „Cele trei persoane care au provocat tulburarea ordinii publice şi au agresat o persoană în vârstă au fost sancţionate contravenţional cu suma de 7000 mii de lei”, a precizat Jandarmeria.

Trei persoane, amendate în Piaţa Victoriei

„Jandarmeria sprijină şi protejează dreptul constituţional la liberă exprimare în spaţiul public, dar vă solicită să vă disociaţi de persoanele care tulbură ordinea publică, care agresează fizic sau care încearcă să-şi exprime acest drept, prin violenţă fizică şi simbolică”, au mai scris oficiali ai forţelor de ordine

Protestatarii nu renunţă şi solicită ca primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, să vină în Piaţă să stea de vorbă cu ei. „Vă aşteptăm în piaţă, doamna Firea, să stăm puţin de vorbă. Nu vă puneţi cu românii! Uitaţi, le-am strâns frumos, doar să veniţi să le ridicaţi”, transmit, ironic, protestatarii din Piaţa Victoriei.

Sursa foto: Inquam Photos

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×