Scandal la Spitalul Floreasca! Șeful de secție Sorin Păun, acuzat că și-a atacat colegii în timpul unei operații

Bogdan Solomon   
în Stiri de ultima ora
09/03/2020, 19:34
Scandal la Spitalul Floreasca! Șeful de secție Sorin Păun, acuzat că și-a atacat colegii în timpul unei operații
Medicul Sorin Păun, șef al secției Chirurgie II de la Spitalul Floreasca, acuzat că și-a agresat doi colegi în timpul unei operații. Sursa foto: libertatea.ro

În plină epidemie de coronavirus, Spitalul de Urgență Floreasca din Capitală este în centrul unui scandal monstru, după ce 16 medici au depus plângere pe numele șefului de secție, solicitând managementului să demareze o anchetă și să ia măsurile care se impun. Acesta este acuzat că și-a agresat doi dintre colegi, în timpul unei intervenții chirurgicale ce a avut loc pe data de 6 martie.

Șeful secției Chirurgiei II a Spitalului Floreasca, acuzat că a agresat doi medici în timpul unei operații

Concret, este vorba despre Sorin Păun, șeful secție Chirurgie II, care, potrivit plângerii înaintate de 8 medici primari chirurgi, doi specialiști în chirurgie și șase rezidenți, i-a „înţepat, în mod deliberat, într-un acces de furie pe dr. Manolescu Ştefania şi pe dr. Gaspar Bogdan”, toți ceilalți medici aflați în acel moment în sala de operație luând parte la nefericitul incident.

Pe masa de operație se afla o femeie de 86 de ani, căreia trebuia să-i fie extirpată o tumoră de colon, pacienta fiind de asemenea diagnosticată cu virus hepatitic C, infecție gravă, transmisibilă prin sânge.

În urma agresiunii, medicul Bogdan Gaspar s-a ales cu “traumatism prin contuzie la nivelul feţei dorsale a mâinii stângi”, potrivit documentelor publicate de libertatea.ro, în timp ce doctoriței Ștefania Manolescu i s-a rupt mănușa, iar mâna a început să-i sângereze. Ulterior, aceasta din urmă a părăsit sala de operație, la solicitarea șefului de secție și a mers la Direcția Spitalului, unde a depus o reclamație pe numele său.

Într-un moment de nervozitate dus până la extrem, dr. Păun a scos electrocauterul din pacient şi m-a lovit cu acesta peste mâna stângă, provocându-mi o rană sângerândă. În timpul actului operator, dr. Păun m-a lovit atât pe mine, cât şi pe dr. Gaspar de câteva ori şi cu pensa peste mâini”, a scris dr. Ştefania Manolescu, rezidentă la chirurgie în anul VI, în plângerea înaintată separat managerului Spitalului Floreasca.

Medicii refuză să mai intre în operație alături de șeful lor de secție. Reacția Spitalului Floreasca

Potrivit medicilor semnatari ai plângerii îndreptate împotriva lui Sorin Păun, nu este singurul incident cu violență fizică și verbală înregistrat în timpul unei operații la Spitalul Floreasca. Totodată, aceștia anunță că nu vor mai intra în operație alături de șeful lor de secție până la soluționarea anchetei.

Până la finalizarea anchetei, medicii semnatari informează Direcţia Spitalului Clinic de Urgenţă Bucureşti că refuză continuarea relaţiilor de serviciu, inclusiv intrarea în sala de operaţie în echipa dr. Păun Sorin Constantin”, notează cei 16 medici în plângerea înaintată managerului spitalului.

Vineri, în jurul orei 15 a fost adus la cunoştinţa spitalului evenimentul respectiv, scris şi verbal. Managerul a dispus imediat constituirea unei comisii de cercetare administrativă.

Au fost sesizate medicul de medicina muncii, biroul de prevenire şi combatere a infecţiilor nosocomiale şi serviciul de securitate în muncă”, a declarat Bogdan Opriţa, purtătorul de cuvânt al spitalului, pentru sursa citată.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×