Scandal la spitalul din Reșița! Bărbat târât pe hol şi dat afară cu mătura. Conducerea a deschis o anchetă

Alex Năstase   
în Stiri de ultima ora
24/01/2020, 10:13
Scandal la spitalul din Reșița! Bărbat târât pe hol şi dat afară cu mătura. Conducerea a deschis o anchetă GALERIE FOTO
Conducerea a demarat o anchetă. Sursa foto - facebook

Scandal la spitalul din Reșița acolo unde un bărbat ar fi fost amenințat cu mătura şi târât afară din Unitatea de Primiri Urgenţe. Culmea, chiar angajați ai spitalului ar fi făcut acest lucru.

Scandal la spitalul din Reșița!

Acum, conducerea unității a demarat o anchetă în acest caz. Un lucru e cert – dacă se dovedesc acuzele, atunci angajații riscă de la avertisment până la desfacerea contractului de muncă.

Vrei să citești acasă, în siguranță, TAIFASURI, revista ta preferată? Abonează te ACUM doar la oficiile Poștei Române! Surprize + CD urile preferate doar pentru ABONAŢII TAIFASURI

Concret, incidentul s-a petrecut în data de 17 ianuarie şi a fost filmat de o persoană care se afla pe holul spitalului. Pe imaginile care au ajuns în spaţiul public se vede cum un bărbat care stă pe o bancă este ameninţat cu mătura de un angajat al spitalului.

Bărbat târât pe hol şi dat afară cu mătura

Acesta nu stă o clipă pe gânduri și îi solicită să plece. Câteva momente mai târziu, alţi doi angajaţi ai unității medicale vin şi se apucă, pur și simplu, să-l târască pe bărbat pe jos, spre ieșire.

Nu a mai durat mult până când imaginile au ajuns şi la conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă Reşiţa. Managerul instituţiei, Waldemar Murgu spune că protagonişti sunt doi infirmieri şi un brancardier.

Acesta susține că bărbatul scos cu mătura este o persoană care şi-ar fi făcut un obicei din a sta pe holurile spitalului. „Cele trei persoane, adică doi infirmieri şi un brancardier, în data de 27 ianuarie, adică săptămâna viitoare, au fost convocaţi la Comisia de Disciplină.

Eu nu am o calitate legală să-i întreb ce s-a întâmplat, dar Comisia le-a cerut o notă de relaţii şi, în funcţie de ce au scris acolo, vor fi communicate către mine măsurile care se impun.

Eu nu tolerez niciun act de indisciplină. După câte am înţeles, era o persoană care nu era bolnav, adică nu era pacient, era în stare avansată de ebrietate, făcuse mizerie.

Noi nu avem firmă de pază, doar că procedura spune că ei ar fi trebuit, dacă era un caz social, să anunţe Asistenţa Socială, iar dacă pacientul era recalcitrant şi băut, trebuia anunţată şi chemată Poliţia, Poliţia Locală.

Sancţiunile, conform Codului Muncii şi Regulamentului Intern, pot fi de la avertisment, ceea ce e puţin probabil, şi până la desfacerea contractului de muncă, în funcţie de gravitatea faptei fiecăruia în parte”, a declarat, pentru Mediafax, Waldemar Murgu, managerul SJU Reşiţa.

Şi Poliţia s-a autosesizat şi face cercetări în acest caz. „În urma vizualizării imaginilor video, la nivelul Poliției municipiului Reșița au fost dispuse verificări imediate în vederea stabilirii situației de fapt, identificării persoanelor care apar în imagini și luării măsurilor legale care se impun.

Până la acest moment, nu am fost sesizați cu privire la săvârșirea vreunei infracțiuni sau contravenții”, a spus Alina Boeru, purtătorul de cuvânt IPJ Caraş-Severin.

 

 

Închide ×