Scandal la EUROVISION! Un celebru cîntăreţ, acuzat de plagiat

Ionuţ Cataramă   
în Hotnews
03/03/2015, 16:05
Scandal la EUROVISION! Un celebru cîntăreţ, acuzat de plagiat GALERIE FOTO

EUROVISION ROM NIA. Concursurile muzicale din Romania par sa fie urmarite de ghinion. Cu cateva zile inainte de finala selectiei nationale Eurovision 2015, spectacol care va avea loc duminica, 8 martie, la Craiova, apare un sambure de scandal… cu iz de plagiat.

Vizata pare sa fie melodia “Save Us”, cantata de Tudor Turcu, marele castigator al celui de al doilea sezon de la X Factor, care a trecut de preselectii si a ajuns cu aceasta piesa in finala Eurovision Romania 2015.

EUROVISION ROM NIA. Problemele au aparut inca de acum doua saptamani, de cand organizatorii au dat unda verde si au prezentat toate cele 12 piese ramase in competitia nationala, unele persoane sesizand anumite asemanari intre melodia “Save Us” a lui Turcu si piesa “All About Us”, a celebrelor rusoaice de la t.A.T.u. Curios sau nu, desi pe site-urile de specialitate sau pe youtube fanii concursului critica intrens asemanarile si vorbesc despre plagiat, scandalul a fost tinut departe de ochii presei pana in acest moment.

“E mare coincidenta cu t.A.T.u- “All About Us”, “ Refrenul aduce cu cel al trupei t.A.T.u”, “E “All About Us” de la t.A.T.u. wtf?” spun fanii Eurovision pe yutube, unde a fost urcata piesa “Save Us” a lui Tudor Turcu. Un alt internaut este impaciuitor si desi recunoaste ca asemanarea este frapanta vine cu explicatii. “Piesa e scrisa acum 4-5 ani de Gabriel Huiban. Era o piesa personala pe care o tinea doar pentru el. Nu stiu cum l-a convins Tudor sa i-o ofere”, spune acesta.

EUROVISION ROM NIA. Contactat de reporterii WOWbiz.ro, compozitorul Horia Moculescu face lumina in acest caz. Dupa ce a ascultat ambele melodii, Moculescu, sef al comisiei profesionistilor de la UCMR ADA, unde se discuta problemele de plagiat din Romania, a tras concluzia.

“Nu avem plagiat. Este ca si cum ai lua doua lucrari de Puccini si ai realiza ca apartin aceluiasi gen. Nu exista niciun fel de lege care sa stabileasca daca avem de-a face cu un plagiat. Plagiatul poate sa fie dovedit si ca intentie daca se cauta nod in papura. Aici insa, poate fi vorba cel mult despre o potrivire a lucrurilor, o asemanare pe o suprafata foarte larga, dar doar atat. Nu e plagiat! Credeti-ma, am facut un efort sa ascult piesa fetelor de la t.A.T.u pentru ca stiti ca eu sunt de moda veche, un sentimental, iar fetele astea au alte inclinatii sexuale care ma fac sa le displac (n.r. componentele trupei t.A.T.u s-au promovat ca lesbiene)”, a dat verdicul Horia Moculescu.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×