Scandal la audierea ministrului propus la Finanțe, Florin Cîțu, în prezența lui Eugen Teodorovici: „Față în față vă împiedicați”. Aviz negativ pentru liberal

Eduard Nicolae Popa   
în Stiri de ultima ora
29/10/2019, 13:57
Scandal la audierea ministrului propus la Finanțe, Florin Cîțu, în prezența lui Eugen Teodorovici: „Față în față vă împiedicați”. Aviz negativ pentru liberal
Scandal la audierea ministrului propus la Finanțe, Florin CÎțu *foto: facebook

Marți și miercuri au loc audierile în parlament ale miniștrilor propuși în guvernul Ludovic Orban. Astfel, cum PSD a intrat oficial în opoziție, parlamentarii social-democrați au devenit extrem de vocali la adresa  celor propuși de liberali. Astfel, de cele mai multe șicane a avut parte ministrul propus pentru Finanțe, senatorul Florin Cîțu. Asta după ce la audierea sa a venit și cel pe care urmează să îl înlocuiască, fostul ministru Eugen Orlando Teodorovici.

Scandal la audierea ministrului propus la Finanțe, Florin Cîțu

Ministrul demisionar al Finanțelor, Eugen Teodorovici, a taxat faptul că potențialul său înlocuitor își citea de pe foaie prioritățile din noul mandat: „La TV e mai ușor, față în față vă împiedicați”, i-a spus Teodorovici lui Cîțu, ultimul fiind un critic vehement al fostului ministru în perioada în care acesta conducea finanțele.

Teodorovici a avut însă parte de critici din partea parlamentarilor PNL care l-au acuzat că a venit doar „să facă show”. De asemenea, pe parcursul audierilor senatorului PNL, parlamentarii liberali și cei social-democrați s-au întrerupt de mai multe ori, au vociferate și s-au acuzat unii pe alții de „ipocrizie”.

Invitații la „tranchilizante” la audierea din Parlament a ministrului propus la Finanțe

Un schimb de replici la un nivel mai puțin ridicat l-a avut ca protagonist pe deputatul PSD Cătălin „Mitralieră” Rădulescu. După ce deputatul liberal Dan Vâlceanu i-a acuzat pe adversarii social-democrați că fac propagandă: „Nu mai suport asta! Spuneți că tăiem pensii și salarii. Faceți ipocrizii d-astea. Nu este așa”, a spus Vâlceanu. El a primit replica din partea lui Rădulescu: „Dane, îți dau un tranchilizant?” De asemenea, senatorul afiliat PSD Daniel Zamfir l-a întrebat pe Ludovic Orban, premierul desemnat care își însoțea ministrul la audieri, dacă vine la Palatul Victoria din postura de șomer.

În cele din umră ministrul propus al Finanţelor, Florin Cîţu, nu a fost avizat pozitiv în comisiile reunite de buget-finanţe din Parlament. El a primit 19 voturi ”împotrivă” şi 19 voturi ”pentru”. Potrivit regulamentului, ar fi trebuit să primească jumătate plus 1 din voturi, pentru a fi avizat pozitiv.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×