Scandal între doi medici, la Craiova, cu pacientul pe masă! Cum a intrat unul dintre ei în sala de operație

Claudiu Ilie   
în Stiri de ultima ora
09/03/2019, 13:25
Scandal între doi medici, la Craiova, cu pacientul pe masă! Cum a intrat unul dintre ei în sala de operație GALERIE FOTO
Un scandal s-a isat intre doi medici din Craiova, chiar in sala de operatii

Scandal la între doi medici la Spitalul Județean de Urgență Craiova, chiar în sala de operație, după ce unul dintre doctori a intrat cu hainele de stradă! Mai mult el a refuzat să plece din sala de operaii, deși pe masă se afla un pacient pe care l-a pus astfel în pericol.

Scandal între medici, la Spitalul Județean de Urgență Craiova

Medicul care a intrat în civil în sala de operații a fost concediat anul trecut pentru abateri disciplinare dar s-a întors la serviciu după ce a câștigat procesul în instanță.

„Medic: Nu mai intra în sală, în civil, te rog!
Dr. Mugur Riza: Ce zici, mă?
Prof. dr. Paul Tomescu: Să nu mai intri îmbrăcat așa în sală. Dă, bă, telefon la poliție, dă telefon la poliție! Spune că un intrus a intrat în civil în sala de operație”. Așa sunat discuția dintre cei doi medici, chiar în fața pacientului care se afla în sala de operații.

Medicul acuzat că a intrat în civil în sala de operații și-ar fi agresat și un coleg

În imaginile surprinse apare doctorul urolog Mugur Riza îmbrăcat în pantaloni și pulover, în timp ce restul cadrelor medicale au halate speciale, bonete, mănuși și fețele acoperite cu măști. Aceștia efectuau o operație foarte complicată unui pacient cu o tumoră renală!

„Faptul că dumnealui a pătruns în echipament civil, de stradă, în blocul operator aduce o serie întreagă de riscuri de sănătate a pacientului şi să nu mai spun că prin vociferările prin care le făcea. Pur şi simplu ne-a perturbat”, a declarat medicul urolog Octavian Drăgoescu.

Medicul acuzat spune că tocmai ce se schimbase de uniformă şi că nu a provocat niciun fel de scandal. „Eram în blocul operator ca să iau cheia de la Tomescu, să mă schimb să plec la facultate şi acasă”, și-a explicat gestul medicul Mugur Riza.

Medicu Mugur Rizea, anchetat din nou de comisia de disciplină

Conducerea Spitalul Județean de Urgență Craiova a declanșat o anchetă și l-atrimis pe medic în comisia de disciplină, care urmează să ancheteze cazul.

„Este regretabil când se întâmplă asemenea incidente care îngreunează activitatea medicilor din clinică, spitalul nu tolerează astfel de comportament. Dânsul, prin ceea ce a făcut pune în pericol activitatea medicilor cât şi viaţa pacientului”, a declarat Mădălina Ispas, director de îngrijiri medicale.

Doctorul Mugur Riza s-a întors la Spitalul Județean de Urgență Craiova pe data de 1 martie, după ce fusese concediat în luna octombrie a anului trecut, după mai multe abateri disciplinare, inclusiv agresarea unui coleg!

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×