Șase persoane reținute după bătaia cu săbii din Piața Constituției în urmă căreia un om a murit și altul a fost rănit grav

Șase persoane reținute după bătaia cu săbii din Piața Constituției în urmă căreia un om a murit și altul a fost rănit grav
Șase persoane reținute după bătaia cu săbii din Piața Constituției *foto: podul.ro

O bătaie cu săbii a avut loc duminică noaptea chiar în mijlocul Capitalei, în Piața Constituției, la câțiva pași de Palatul Parlamentului. În urmă bătăii un bărbat a murit și altul a fost rănit grav. Cazul a fost preluat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti şi de Serviciul Omoruri, care a dispus percheziții la mai multe domicilii din București, iar șase persoane au fost reținute în urma audierilor pentru infracțiunile de omor și instigare la omor.

Șase persoane reținute în dosarul crimei de la Piața Constituției

Audierile din acest dosar au durat toată noaptea de vineri spre sâmbătă. Printre cei șase suspecți reținuți în dosarul crimei din Piața Constituției se numără și Romeo Păun, fost boxer și actual antrenor de box. Înainte de audieri, Păun a fost întrebat de jurnaliști dacă este vinovat de crima comisă și acesta a negat. Anchetatorii au anunțat că au audiat un număr de aproximativ 60 de persoane în acest dosar. Audierile vor continua și zilele următoare.

De asemenea, polițiștii au efectuat vineri, 21 de percheziţii domiciliare în București în dosarul crimei din Piața Constituției, potrivit unui anunț al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti. Verificările au venit la aproape o săptămână de la bătaia din centrul Capitalei.

Ce s-a întâmplat weekendul trecut în piața Constituției

Bătaia din Piața Constituției a șocat opinia publică, în special dacă ținem cont că pe o rază de câteva sute de metri de zona în care a avut loc bătaia cu săbii se află mai multe instituții importante al statului român, precum Parlamentul, Parchetul General, Ministerul Justiției sau Serviciul Român de Informații.

Potrivit liderului Sindicatului Agenților de Poliție, Iulian Surugiu, a fost vorba de o răfuială între două bande rivale: „Două clanuri rivale au convenit să se întâlnească în fața Palatului Parlamentului pentru că e lumină și pot să stea de vorbă fără a se lua la bătaie. Motivul (bătăii – n.r.), din ceea ce știu eu, e că ei au făcut trafic de persoane și au trimis în Germania de data asta și nu s-au înțeles la bani. S-a ajuns unde s-a ajuns”, a spus Surugiu, la Mediafax.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×