Şase ani fără Mădălina Manole. „Fata cu părul de foc” ar fi împlinit azi 49 de ani

Ionuţ Cataramă   
în Hotnews
14/07/2016, 15:16
Şase ani fără Mădălina Manole. „Fata cu părul de foc” ar fi împlinit azi 49 de ani

Pe 14 iulie 2010 ar fi împlinit 43 de ani. Pe 14 iulie 2016, 49. Însă „fata cu părul de foc” nu-şi va aniversa ziua de naştere, pentru că sunt şase ani de când a ales să plece într-o lume mai bună.

Mădălina Manole a murit chiar de ziua ei, acum şase ani, când o ţară întreagă a fost cutremurată de vestea decesului îndrăgitei artiste. A lăsat în urmă o familie distrusă şi un copil, pe micuţul Petru, scrie Antena1.

Mădălina Manole s-a născut la 14 iulie 1967, la Vălenii de Munte. A studiat chitara şi a început să compună muzică folk pe versurile unor poeţi consacraţi. Prima compoziţie proprie a fost „Toamnă nouă”.

Debutul muzical a fost la 15 ani, în Cenaclul Tineretului prahovean. Împreună cu Ştefania Ghiţă a format duetul Alfa şi Beta cu care a participat la spectacolele Cenaclului Flacăra. A devenit cea mai tânără membră a Cenaclului Serbările Scânteii Tineretului. Între anii 1982 şi 1985, Mădălina Manole a urmat cursurile Şcolii Populare de Artă, clasa Mihaela Runceanu — Ionel Tudor.

În anul 1988, Mădălina a participat la Festivalul Mamaia cu piesa ”Un om sentimental”, compusă de Şerban Georgescu. Este începutul unei colaborări de succes între cei doi. Mădălina şi Şerban au fost căsătoriţi timp de opt ani.

În anul 1991, obţine discul de aur pentru albumul ”Fată dragă”, iar în 1993 este desemnată cea mai bună artistă pop în clasamentele realizate de Radio Contact, fapt care îi aduce o invitaţie la Bruxelles unde filmează videoclipul pentru piesa ”Să nu mă minţi”.

În anul 1995, cântă la Bucureşti în deschiderea concertului Whigfield, iar, un an mai târziu, în deschiderea concertului Los del Rio. În anul 1997, lansează albumul ”Lină, lină Mădălină”, un album cu melodii din repertoriul unor mari interprete ale folclorului românesc — Maria Tănase, Maria Lătăreţu, Ileana Sărăroiu, Lucreţia Ciobanu, Mioara Velicu.

Tot în 1997, ia fiinţă Asociaţia Culturală Mădălina Manole, cu caracter cultural şi umanitar.

Anul 2000 îi aduce distincţii pentru cea mai bună interpretă pop şi cea mai bună voce feminină a anului la Premiile Radio România şi respectiv, Premiile Industriei Muzicale din România. Tot în 2000, albumul ”Dulce de tot” este apreciat cel mai bun album pop de Radio România Actualităţi.

În 2003 lansează ”A fost, va fi iubire”, care cuprinde 11 cântece compuse de ea, pe versurile Roxanei Popescu. Cel mai recent album este cel apărut chiar în 2010, anul în care artista a plecat dintre noi.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×