Lovitură grea pentru DNA! Şapte miniştri scapă din dosarul Microsoft! Faptele lor s-au prescris!

Filon Stan   
în Stiri de ultima ora
02/02/2018, 15:55
Lovitură grea pentru DNA! Şapte miniştri scapă din dosarul Microsoft! Faptele lor s-au prescris!

Lovitură dură pentru DNA în cea mai mare anchetă de corupţie din istoria ţării! Şapte foşti miniştri acuzaţi de tunul din afacerea Microsoft scapă pentru totdeauna de anchetă. Noul procuror care a preluat dosarul a descoperit că suspecţii au fost puşi sub acuzare după ce infracţiunile s-au prescris.

Astfel,  Ecaterina Andronescu, Alexandru Athanasiu şi Daniel Funeriu, foşti miniştri ai educaţiei, Mihai Tănăsescu, fost ministru al Finanţelor, Şerban Mihăilescu, ministru coordonator al SGG, Dan Nica şi Adriana Ţicău, foşti miniştri ai Comunicaţiilor, au scăpat de acuzaţii!

Şapte miniştri scapă din dosarul Microsoft! Faptele s-au prescris!

În cazul lui Daniel Funeriu, s-a constatat că „fapta nu este prevăzută de legea penală ori nu a fost săvârşită cu vinovăţia prevăzută de lege”. Pe de altă parte, oamenii de afaceri Dinu Pescariu şi Claudiu Florică au fost trimişi în judecată în dosarul Microsoft, pentru spălare de bani.

DNA aminteşte că fostul ministru al comunicaţiilor Valerian Vreme a fost trimis în judecată în septembrie 2017, pentru abuz în serviciu.

Potrivit procurorilor, miniştrii care au scăpat acum de acuzaţii au aprobat extinderea contractului comercial de închiriere de licenţe şi pentru produsele educaţionale Microsoft. În scopul de a favoriza Fujitsu Siemens Computers prin evitarea organizării unei licitaţii publice, în cuprinsul Hotărârilor de Guvern menţionate s-a invocat, în mod nereal, calitatea acestei firme de unic distribuitor pentru licenţele Microsoft.

Prin fapta reprezentanţilor Guvernului României, faptă care întruneşte elementele constitutive ale infracţiunii de abuz în serviciu (prescrisă), s-a cauzat, pe de o parte – un prejudiciu în valoare totală de 66.965.343,88 USD repercutat în patrimoniul Secretariatului General al Guvernului.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×