Șapte copii danezi îți demonstrează că minunile chiar există. Și-au revenit miraculos, după ce timp de șase ore au fost declarați „morți”

Șapte copii danezi îți demonstrează că minunile chiar există. Și-au revenit miraculos, după ce timp de șase ore au fost declarați „morți”
Copiii danezi, în timpul unui interviu. Sursa foto: BBC.com

În 2011, un caz cutremurător petrecut în Danemarca făcea înconjurul lumii. O excursie avea să se termine tragic pentru 13 copii. Barca în care se aflau s-a răsturnat în apele reci, șapte dintre ei fiind găsiți „morți” de către medici.

Timp de șase ore, inimile lor au încetat să mai bată, apoi și-au revenit ca prin miracol. Povestea lor cutremurătoare îți demonstrează că minunile chiar există.

Au fost declarați „morți” timp de șase ore

Nimic nu prevestea tragedia care avea să se întâmple. Din cauza vântului, barca în care se aflau cei 13 copii s-a răsturnat în apele reci ale fiordului Praesto, care la acel moment avea doar 2 grade Celcius. La opt ani de la tragicul eveniment, reporterii BBC au stat de vorbă cu câțiva dintre supraviețuitori, iar mărturiile lor sunt cu adevărat terifiante.

Katrina și Casper își amintesc și acum de coșmarul prin care au trecut și povestesc clipele de atunci ca și cum s-ar fi întâmplat ieri. Tânărul și-a pierdut cunoștiința la puțin timp după ce barca s-a răsturnat, cu toate că unul dintre colegi a încercat să îl ajute:

Era o vreme urâtă, cu vânt puternic. Barca s-a răsturnat în mijlocul mării și toți am căzut în apă. Nu puteam să înot, iar unul dintre prieteni a venit să mă ajute, dar la scurt timp am intrat în moarte clinică din cauza apei foarte reci.

În schimb, Karina a fost una dintre victimele care a reușit să iasă singură la suprafață, să înoate până la mal cu o putere ieșită din comun, apoi să se prăbușească la pământ din cauza hipotermiei. Relatează momentul cu o emoție greu de descris:

Am căzut fix sub barcă și când am ieșit la suprafață a început coșmarul. Toată lumea țipa și totul era atât de ireal. Se vedea panica. Profesorul ne-a spus că trebuie să înotăm, pentru că altfel o să murim.

Era atât de greu, pentru că nu mai aveam putere în picioare și continuam să cad. În acel moment m-am gândit că o să mor. Dar am văzut un bărbat, mulțumesc lui Dumnezeu. Strigam foarte tare spre el.„, relatează digi24.ro.

Și-au revenit ca prin miracol la spital

Salvatorii au ajuns destul de târziu la locul tragediei, inimile copiilor deja nu mai funcționau de două ore. Chiar și așa, paramedicii danezi nu au renunțat să lupte pentru viața lor în niciun moment. I-au transportat de urgență la spital și, după șase ore și un proces medical extrem de complicat, medicii au reușit să îi readucă la viață.

Erau reci ca gheața. Acei tineri erau în moarte clinică. Când ajungi să fii atât de rece precum erau ei știm că poți fi resuscitat. Sunt morți, dar nu chiar morți. Încă există o șansă. În acel moment am început să încălzim sângele, câte un grad Celsius la 10 minute.

Casper avea o temperatură de 17,5 grade când a ajuns, s-a recuperat iar inima lui a început să bată din nou când a ajuns la 26 de grade. Principala preocupare din acel moment a fost creierul.”, a spus Dr. Michael Jaegar Wansche, unul dintre medicii de la Rigshospitalet.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×