Şapte ani de la moartea lui Michael Jackson. Cele mai bizare şase teorii ale conspiraţiei privind decesul regelui pop

Ionuţ Cataramă   
în Monden
25/06/2016, 13:00
Şapte ani de la moartea lui Michael Jackson. Cele mai bizare şase teorii ale conspiraţiei privind decesul regelui pop

Pe 25 iunie 2009, Michael Jackson, unul dintre cei mai mari artişti din toate timpurile, a încetat din viaţă. Vestea a căzut ca un şoc pentru fanii artistului din întreaga lume, iar teoriile conspiraţiei nu au lipsit, mai ales că regele muzicii pop a fost o persoană extrem de controversată.

Versiunea oficială

Regele muzicii pop, Michael Jackson, s-a stins din viaţă joi, 25 iunie 2009. El a decedat în urma unui stop cardiac provocat de o supradoză de un anestezic foarte puternic. Acesta îi fusese administrat chiar de medicul lui personal, Conrad Murray, care a fost condamnat la 4 ani de închisoare.

Sătul de ”povara” celebrităţii

Succesul uriaş de care s-a bucurat Michael Jackson a devenit la scurt timp o povară pentru artist, consumându-l şi determindându-l să apeleze la tot felul de deghizări, ca în cele din urmă să-şi însceneze moartea. Aceasta este una dintre teoriile care au apărut la scurt timp după decesul artistului. Deseori, regele muzicii era văzut în public cu o mască ce-i acoperea gura şi nasul, pentru a nu fi recunoscut, au spus unele voci, sau pentru a nu contracta vreun virus, au spus altele. Însă, cea mai ciudată apariţie ”incongito” a lui Jacko a fost la un eveniment la care a participat alături de iubita lui de atunci, Pamela Anderson. Din dorinţa de a nu fi asaltat de blitzuri şi jurnalişti, Michael şi-a acoperit complet faţa cu o mască albă, iar în mâini purta mănuşi de aceeaşi culoare. Atunci toată lumea s-a întrebat cine este misteriorsul bărbat de lângă Pamela Anderson.

Ucis de terorişti

O altă teroie care a circulat pe Internet imediat după moartea megastarului a fost aceea că Michael a fost ucis de teroriştii din organziaţia Al-Qaida. Acest argument era susţinut şi de zvonurile din ultima perioadă, cum că starul s-ar fi convertit la islamism, neconfirmate însă de acesta nici până în ziua morţii. Tot pe Internet s-a mai scris că superstarul a fost omorât de o armă biologică experimentală.

Profit

Toată lumea ştia că megastarul era falit, aşa că şi-a înscenat moartea pentru a-şi rezolva problemele financiare. De fapt, Michael a încasat banii din cele 50 de concerte care erau programate să fie susţinute chiar în perioada următoare.

Altă identitate

Mulţi internauţi au scris că Michael a dispărut şi trăieşte liniştit pe o insulă exotică, sub o altă identitate.

Un impostor i-a luat locul

În urmă cu patru ani pe un alt site circulau informaţii potrivit cărora trupul lui Michael a fost descoperit descompus, la ferma sa din Neverland, iar o sosie i-ar fi luat locul. Astfel, scopul decesului ar fi acela de a-l ”scoate la pensie” pe impostor, pentru ca lumea să nu afle că de fapt, dublura lui Michael nu ştie să cânte.

Ucis de iranieni

Michael Jackson a fost ucis de iranieni pentru ca atenţia mass-media să fie deturnată de la situaţia politică extrem de contorversată din Iran, iscată în urma realegerii preşedintelui Mahmud Ahmadiejad.

sursa: libertatea.ro

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×