Săptămîna neagră a artiştilor din România: după Gyuri şi Papaiani, unul dintre cei mai îndrăgiţi cîntăreţi români A MURIT

Ionuţ Cataramă   
în Hotnews
28/09/2016, 14:18
Săptămîna neagră a artiştilor din România: după Gyuri şi Papaiani, unul dintre cei mai îndrăgiţi cîntăreţi români A MURIT

Cântăreţul de muzică populară Aurelian Preda a murit la 47 de ani. Aurelian Preda a murit, marţi seară, într-o clinică privată din Austria, după ce s-a luptat mai mulţi ani cu o boală incurabilă. ”Nimic nu l-a mai putut salva! Avea doar 47 de ani, dar destinul a fost necruţător cu el. Dumnezeu să-l odihnească”, au spus apropiaţii săi, anunţând decesul acestuia.

Rămas orfan de tată la 12 ani, Aurelian Preda a fost nevoit să vândă în aprozar, pentru a-şi putea continua studiile. Cu toate acestea, el a reuşit să termine o facultate de muzică şi a ajuns să cânte muzică populară în faţa românilor.

Aurelian Preda s-a căsătorit cu o fostă colegă de liceu şi, alături de cei trei copii ai lor, s-au mutat în Italia. La începutul anului 2010, Aurelian Preda a aflat că suferă de cancer.

El a ales să se trateze în România, dar a mers de mai multe ori şi la mormântul sfânt, în speranţa că se va vindeca. ”M-am simţit din ce în ce mai rău. Boală a intrat pe făgaşul ei. Nu a fost deloc uşor. A urmat acea perioada cruntă cu citostatice, intervenţii şi foarte multă suferinţă. Sunt capabil să duc boală mai departe. Asta nu înseamnă că nu sunt pregătit să şi mor, acum, mâine, peste 10 sau peste 20 de ani”, spunea Aurelian Preda într-un interviu din luna mai.

Sursă: www.gandul.info

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×