Merkel şi Trump vor sancţiuni mai dure pentru Coreea de Nord. Phenianul pregăteşte alt test!

Filon Stan   
în Hotnews
05/09/2017, 10:36
Merkel şi Trump vor sancţiuni mai dure pentru Coreea de Nord. Phenianul pregăteşte alt test!

Sancţiuni pentru Coreea de Nord! Cancelarul german Angela Merkel şi preşedintele american Donald Trump au căzut de acord că trebuie aplicate sancţiuni mai dure Coreei de Nord. În această dimineaţă, presa sud-coreeană scrie că Phenianul a mutat încă o rachetă, ceea ce înseamnă că pregăteşte un nou test balistic!

Cei doi lideri au convenit rapid, într-o convorbire telefonică purtată luni, asupra necesităţii unor sancţiuni mai dure din partea ONU împotriva Coreei de Nord, informează Reuters. Click pe meci în aplicaţia de mai jos pentru detaliile complete: echipe de start, comentariul live, statistici, clasament în timp real! Click pe GRUPA 5 pentru a vedea celelalte jocuri din preliminariile CM 2018 din restul grupelor! Click pe MECIURILE ZILEI pentru a vedea toate jocurile de azi.

„Cei doi au fost de acord că testarea unei bombe cu hidrogen reprezintă o escaladare nouă şi inacceptabilă din partea regimului nord-coreean”, a declarat Steffen Seibert, purtător de cuvânt al guvernului german. Cancelarul şi preşedintele au fost de părere că presiunile comunităţii internaţionale împotriva conducerii de la Phenian trebuie să continue, iar Consiliul de Securitate al Organizaţiei Naţiunilor Unite trebuie să adopte rapid noi sancţiuni pentru Coreea de Nord, mai stricte.

Merkel i-a comunicat lui Trump intenţia Germaniei de a insista pentru măsuri mai dure împotriva Coreei de Nord din partea Uniunii Europene. „Scopul este de a descuraja Coreea de Nord să încalce legislaţia internaţională şi de a obţine o soluţie paşnică pentru conflict”, a precizat purtătorul de cuvânt.

Sanctiunile nu sperie Coreea de Nord!

Donald Trump îşi dăduse deja acordul pentru anularea limitei de greutate a încărcăturii rachetelor sud-coreene, pentru a permite lovituri mai puternice împotriva nord-coreenilor, în cazul unui conflict. Luni, ambasadoarea americană la Naţiunile Unite, Nikki Haley, a apreciat că regimul de la Phenian „a pălmuit peste faţă pe toată lumea” şi „cere războiul”.

Autorităţile din Coreea de Nord au fost observate transportând ceea ce părea a fi o rachetă balistică intercontinentală (ICBM) pe coasta de vest a ţării, a relatat marţi publicaţia sud-coreeană Asia Business Daily, citând o sursă din serviciile secrete de la Seul, sub rezerva anonimatului, potrivit Reuters.

Deplasarea rachetei a fost detectată încă de luni, intervenind la o zi după al şaselea test nuclear al Coreii de Nord. Dispozitivul a fost reperat în timp ce era transportat pe timp de noapte, posibil, pentru a se evita o eventuală supraveghere.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×