Salma Hayek, în scandal cu un producător de jucării. O păpuşă a scos-o din sărite pe actriţă

Ionuţ Cataramă   
in Reality show
12/03/2018, 11:25
Salma Hayek, în scandal cu un producător de jucării. O păpuşă a scos-o din sărite pe actriţă GALERIE FOTO

Salma Hayek, care a produs filmul făcut după viaţa Fridei Kahlo în 2002, a sărit ca arsă când a văzut păpuşa Barbie realizată după artista mexicană pe care  a întruchipat-o.

Vedeta a scris, revoltată, pe o reţea de socializare: „Frida nu a încercat niciodată să fie ca altcineva. Şi-a celebrat unicitatea. Cum au putut-o transforma într-o Barbie?”, scrie actriţa.

Salma hayek se alătură astfel mai multor personalităţi care nu consider că păpuşa Frida Kahlo este o idee bună. Criticii consideră că jucăria nu reflect trăsăturile specific ale artistei, iar costumaţia nu respect costumul tradiţional pe care îl purta pictoriţa.

Mai mult, potrivit avocaţilor strănepoatei Fridei Kahlo, compania de jucării nu are nici măcar dreptul de a folosi imaginea artistei. Producătorul neagă şi spune că a lucrat îndeaproape cu cei care deţin drepturile de reprezentare a pictoriţei.

Frida Kahlo a rămas în istoria artei ca o pictoriţă care a exprimat neconvenţional femeia din societatea mexicană marcată de postcolonialism şi diferenţe de clasă şi de rasă.

Ştirea MOMENTULUI

Lavinia Pârva, apariție de senzație! A închis gura tuturor cârcotașilor!

Orice informatie si/sau declaratie preluata din acest material se face numai cu citarea sursei STIRI MONDENE si, obligatoriu, cu LINK ACTIV catre prezentul material. In caz contrar, persoanele fizice si/sau juridice care incalca drepturile de autor ale STIRI MONDENE, prevazute si protejate de Legea nr.8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe, sunt direct raspunzatoare legal pentru orice prejudiciu astfel cauzat.