Românii se simt furaţi pe faţă! Vezi ce salariu consideră că merită!

Filon Stan   
în Hotnews
11/09/2017, 21:01
Românii se simt furaţi pe faţă! Vezi ce salariu consideră că merită!

Salariu prea mic, faţă de munca depusă. Românii se simt astfel furaţi pe faţă! Un studiu arată că muncitorii din România cred că ar trebui să primească cu cel puţin 1000 de lei mai mult la salariu, pentru munca prestată.

Participanţii la studiu consideră că ar merita salarii cu 40% mai mari decât cele pe care le obţin pentru joburile curente. În medie, diferenţa dintre salariul curent şi cel considerat just la nivelul pieţei este mai mare de 1.000 de lei. Click pe meci în aplicaţia de mai jos pentru detaliile complete: echipe de start, comentariul live, statistici, clasament în timp real! Click pe MECIURILE ZILEI pentru a vedea toate jocurile de azi

Cele mai mari diferenţe apar în rândul tinerilor cu vârsta sub 24 de ani care au, în prezent, un salariu mediu de aproximativ 1.500 de lei, însă consideră că o remuneraţie justă pentru postul pe care îl ocupă ar fi cu 50% mai mare, în medie de 2.261 de lei. La polul opus, decalajele cele mai mici între salariile curente şi cele considerate juste se înregistrează în rândul respondenţilor cu vârsta între 35 şi 45 de ani, aceştia considerând că ar trebui să câştige cu 33% mai mult decât în prezent.

“Creşterea aşteptărilor salariale este explicată pe de-o parte de contextul economic favorabil: creşterea economică a determinat creşterea numărului de locuri de muncă, iar pe de altă parte şi de faptul că majorările de salarii din sectorul public pun presiune şi creează noi aşteptări şi în sectorul privat”, declară Bogdan Badea, Head of Sales eJobs.

Aşteptările salariale ale angajaţilor români au crescut în ultimul an, în contextul evoluţiei economice favorabile. Astfel, dacă anul trecut un român ar fi acceptat să se angajeze pe un salariu mediu de 2.550 de lei, acum aşteptări pornesc de la minimum 2.844 de lei, relevă un studiu realizat de eJobs.

Sursă: medifax.ro

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×