Salarii și pensii înghețate. Ionel Dancă, replici dure pentru Marius Budăi: „o continuare a minciunilor”

Ana Chivu   
în Stiri de ultima ora
14/01/2019, 13:51
Salarii și pensii înghețate. Ionel Dancă, replici dure pentru Marius Budăi: „o continuare a minciunilor”
Ionel Dancă, atac dur la adresa declarațiilor lui Marius Budăi despre înghețarea salariilor și pensiilor

Purtătorul de cuvânt al Partidului Național Liberal, Ionel Dancă, susține, într-un mesaj scris în mediul online, că ministrul Muncii, Marius Budăi, minte în legătură cu înghețarea salariilor și a pensiilor. Se pare că Opoziția nu pregătește asta. „Noul ministru al Muncii s-a trezit cu o „temere personală” că Opoziţia pregăteşte îngheţarea salariilor şi pensiilor.

Aşa ceva este absurd şi nu are nicio fărâmă de temei, în condiţiile în care PNL a cerut în permanenţă respectarea formulei actuale de indexare anuală a pensiilor şi tocmai ei, cei de la PSD şi ALDE, au îngheţat în acest an pensiile care trebuiau să crească de la 1 ianuarie cu rata inflaţiei şi jumătate din majorarea salariului mediu brut, adică cu peste 9%.”

Salarii și pensii înghețate! Dancă, replică dură către Budăi: „Este absurd!”

Purtătorul de cuvânt al PNL dezminte ceea ce a afirmat Marius Budăi, ministrul Muncii, despre înghețarea pensiilor și salariilor. „De fapt, PSD şi ALDE taie pensiile în 2019 aşa cum au făcut şi în 2018, pentru că amânarea majorării punctului de pensie la 1 septembrie înseamnă o tăiere a pensiilor în acest an cu aproape 100 lei pe lună la o pensie medie de 1.100 lei.

Ionel Dancă, purtător de cuvând al PNL
Ionel Dancă, purtător de cuvând al PNL

Ce face noul ministru al Muncii este o continuare a minciunilor lăsate moştenire de Olguţa Vasilescu, asumându-şi mai departe rolul de ministru al Minciunii PSD şi ALDE. Pe scurt, hoţul strigă hoţii!”, a fost mesajul lui Ionel Dancă pentru Marius Budăi.

Marius Budăi, ministrul Muncii, despre pensii și salarii înghețate: „nu mai avem bani”

Ministrul Muncii a făcut declarații despre înghețarea salariilor și pensiilor. Acesta a anunțat, în cadrul unuie emisiuni de la Antena 3, că nu sunt bani pentru acestea, astfel că este momentul să fie înghețate. „Am trei temeri majore. Una, vin şi spun aşa, pe o critică de politician de cea mai joasă speţă, mă refer la cei care critică pentru că nu conştientizează că persoanele în vârstă nu au nevoie de nicio emoţie să li se spună că de mâine nu mai avem bani de pensii. (…)

De la preşedintele ţării până la toţi cei care au spus că nu sunt bani de pensii şi salarii, pentru că nu poţi să îţi baţi joc de pensionari să spui că nu vor mai fi bani de pensii. (…) Nu vreau să folosesc cuvinte dure, dar vreau să spun că induce o stare de nelinişte şi pensionarii vor spune la vot cum se cheamă, nu poţi să induci o stare de nelinişte când tu ştii că nu e adevărat. Am spus unor colegi din Opoziţie: haideţi cu mine într-un sat unde vreţi, în ţara asta, şi să intrăm în casă la un bătrân sau la o bătrână şi să îi spunem ‘de mâine nu vă mai dau ăştia pensii’. Să îi vezi chipul şi să îi vezi privirea”, a afirmat Marius Budăi despre înghețarea pensiilor și salariilor.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×