S-a dovedit ştiinţific. Ce ne face cu adevărat fericiţi

Ionuţ Cataramă   
în Hotnews
07/08/2016, 20:58
S-a dovedit ştiinţific. Ce ne face cu adevărat fericiţi

Fericirea este relativă, o senzaţie greu de explicat, mai ales pentru că nu pe toţi ne face fericiţi acelaşi lucru. Totuşi, ştiinţa arată că fericirea este şi cheia unei vieţi împlinite şi sănătoase.

Plimbările în aer liber, în special în natură, sunt asociate cu o mai bună sănătate mentală, potrivit unui studiu al University of Exeter Medical School. Chiar şi simplul fapt de a privi imagini reprezentând natura a dovedit că stimulează părţi din creier asociate cu fericirea şi atât de mult dorita stabilitate emoţională. Mai mult, ieşind din casă ne expunem razelor soarelui, care ajută corpul să producă vitamina D, necesară pentru absorbţia calciului în oase. Nivelurile scăzute de vitamina D sunt asociate cu depresia şi tristeţea.

Sportul prezintă multe beneficii pentru sănătate, dar nu se rezumă la atât. Realitatea este că exerciţiile fizice ne fac mai fericiţi. Activitatea fizică ajută corpul să producă anticorpi şi să elibereze endorfine.

Fie că este vorba despre o siestă sau despre o noapte întreagă de somn, este esenţial să dormim bine pentru a ne simţi bine şi a fi fericiţi. Potrivit experţilor de la Harvard Medical School, odihna insuficientă poate determina niveluri de optimism mai scăzute. În plus, un studiu condus de cercetătorul William C. Dementha a dovedit că a dormi bine contribuie la o stare de sănătate mai bună şi la fericire. Aşadar, cel mai bun sfat este acela de a vă odihni dacă doriţi să fiţi mai fericiţi şi să trăiţi mai bine.

Faptul de a asculta muzică şi de a merge la dans reduce nivelurile de stres şi stimulează o mai mare fericire în general.

Cine zâmbeşte cu adevărat, fără a se preface, este mai fericit, potrivit concluziilor unui studiu realizat de Michigan State University. Persoanele care lucrează cu publicul şi se forţează să zâmbească îşi înrăutăţesc starea de spirit, iar persoanele care zâmbesc pentru că gândesc lucruri pozitive sunt mult mai vesele.

sursa: libertatea.ro

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×