S-au întors infractorii? Avertismentul lui Nicolae Robu: „Au început jafurile! Păziți-vă, oameni buni!”

Flaviu Popa   
în Stiri de ultima ora
27/03/2020, 19:56
S-au întors infractorii? Avertismentul lui Nicolae Robu: „Au început jafurile! Păziți-vă, oameni buni!”
Românii s-au întors în număr mare în țară

Peste 200.000 de români s-au întors în ultimele săptămâni în România, iar o parte dintre ei sunt infractori periculoși. Informația nu reprezintă o noutate pentru nimeni, însă a fost confirmată de primarul Nicolae Robu, edilul Timișoarei.

Infractorii s-au întors în România

Primarul Nicolae Robu ține legătura cu cetățenii în această perioadă on-line. Edilul Timișoarei i-a avertizat pe locuitorii orașului că infractorii plecați în străinătate s-au întors în țara noastră pentru că au rămas fără „obiectul muncii”.

„Deja au început jafurile! Păziți-vă, oameni buni! Aceste personaje nu au din ce trăi și, pe măsură ce trece timpul, probabil că își consumă tot ce au agonisit și vor deveni un pericol în societatea noastră. Nu numai Covid-19 este un pericol, avem și persoane care sunt periculoase. Vă rog să vă luați toate măsurile de protecție vizavi de astfel de persoane”, le-a transmis Robu celor care îl priveau.

Robu e convins că a văzut cu ochii săi cel puțin 3 astfel de infractori periculoși.

Au venit în țară și diverși indivizi care nu sunt demni de respect. Au venit, și eu spun lucrurilor pe nume, indivizi care nu s-au ocupat cu lucruri legale pe unde au fost și acum aici nu au din ce trăi.

Știm bine că au existat diverse grupuri de infractori care au furat și au înșelat în fel și chip prin diverse țări, ne-au făcut și o imagine foarte negativă nouă, ca popor.

Mulți dintre ei n-au fost în contact cu noi, ceilalți, mai ales în primii ani după revoluție, și atunci își închipuiau că așa om fi noi, românii, cum i-au văzut pe aceia, nu foarte mulți, dar suficient de mulți încât să ne creeze această imagine foarte negativă.

Aceștia s-au întors, sunt aici, îi și vedem, îi remarcăm ușor. Azi am văzut din mașină cel puțin trei la care sunt convins că nu mă înșel. Au fost și alții, dar acolo poate îi categorisesc eu eronat”, a explicat Robu, conform Gândul.

Imaginile cu grupurile de români din Diaspora care se întorc în număr mare în România au revoltat societatea civilă, în special în condițiile în care mulți au refuzat să respecte regulile de carantină și autoizolare.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×