S-au format primele cozi în Diaspora la Alegerile Prezidențiale. Românii din Bruxelles stau la coadă să voteze. VIDEO

Bogdan Solomon   
în Stiri de ultima ora
08/11/2019, 15:24
S-au format primele cozi în Diaspora la Alegerile Prezidențiale. Românii din Bruxelles stau la coadă să voteze. VIDEO
Românii din Diaspora se prezintă în număr mare la vot. Sursa foto: digi24.ro

În ciuda faptului că au trei zile la dispoziție pentru a-și alege viitorul președinte al țării noastre, s-au format deja primele cozi în Diaspora. Încă de la primele ore ale dimineții, cetățenii de peste hotare s-au înghesuit la secțiile de vot, așteptând cu nerăbdare deschiderea urnelor. O astfel de situație a fost întâlnită și În Bruxelles, după cum relatează europarlamentul USR-PLUS, Nicu Ștefănuță într-un mesaj publicat pe rețelele de socializare.

Românii de la Bruxelles se înghesuie să voteze

A început votul! Este ora 12 la Bruxelles și deja s-a format o coadă în fața misiunii diplomatice a României. Participarea va fi mare, simt deja că după 26 mai, în 10 noiembrie vom avea o nouă sărbătoare a democrației românești, a scris acesta pe contul personal de Facebook.

În momentul de față, peste 20.000 de români din străinătate au pus deja ștampila pe candidatul care i-a convins că merită funcția de președinte al României, cea mai mare prezență înregistrându-se la Chișinău și Bruxelles. Au apărut, însă și primele incidente, pentru că secția de votare de la Herne, Germania, nu a putut fi deschisă vineri, după cum informează Ministerul Afacerilor Externe. Autoritățile dau asigurări că activitatea se va desfășura în mod normal în timpul zilelor de sâmbătă și duminică.

Diaspora poate vota până duminică

În premieră pentru țara noastră, cetățenii români din Diaspora au la dispoziție trei zile pentru a vota președintele, secțiile urmând să se închidă duminică, la ora 21:00. În cazul în care vor mai exista la coadă alegători care nu și-au exercitat acest drept, votul ar putea fi prelungit până la miezul nopții.

Lista completă a secțiilor de votare poate fi consultată pe site-ul Ministerului Afacerilor Externe, unde este disponibilă și harta interactivă a acestora. Organizarea celor 835 de secţii de votare din străinătate reprezintă rezultatul eforturilor susţinute şi al implicării tuturor şefilor de misiuni şi a personalului Corpului Diplomatic şi Consular aflat în coordonarea acestora. Subliniem că buna funcţionare a unui număr record de secţii de votare în afara ţării, în condiţiile desfăşurării votului pe parcursul a trei zile, pentru fiecare dintre cele două tururi de scrutin, implică atât o coordonare strânsă între instituţiile partenere (Autoritatea Electorală Permanentă, Serviciul de Telecomunicaţii Speciale), cât şi cooperarea cu formaţiunile politice care vor nominaliza reprezentanţi în birourile electorale ale secţiilor de votare din străinătate şi cu comunităţile de români din străinătate, se arată în comunicatul transmis de reprezentanții MAE.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×