S-a votat legea avortului! Două treimi au spus „DA” pentru liberalizare!

Ionuţ Cataramă   
în Stiri de ultima ora
26/05/2018, 19:11
S-a votat legea avortului! Două treimi au spus „DA” pentru liberalizare!
S-a votat legea avortului. Femeile sunt fericite după ce Referendumul le-a respectat dreptul de a decide ce se întâmplă cu trupul lor.

Decizie istorică luată în acest weekend. S-a votat legea avortului, după ce peste două treimi dintre cei care au mers la urne au spus „DA” în favoarea liberalizării. Ce presupune această lege.

Irlandezii au avut o prezenţă masivă la referendumul susţinut pentru a decide dacă avortul trebuie liberalizat sau nu. Rezultatul a fost unul covârşitor pentru dreptul femeilor de a decide ce se întâmplă cu trupul lor, anunţă ştirileprotv.ro.

S-a votat legea avortului! „Este o revoluţie tăcută!”

Aproximativ două treimi dintre irlandezii prezenţi la urne au votat vineri la un referendum în favoarea liberalizării avortului, vot care în opinia premierului Leo Varadkar este o ”revoluţie tăcută”, relatează AFP.

Poporul a spus că vrem o Constituţie modernă pentru o ţară modernă, să avem încredere în femei şi să le respectăm pentru a lua decizii bune pentru sănătatea lor. Este o revoluţie tăcută”, a declarat Leo Varadkar, premierul irlandez, cunoscut ca fiind homosexual.

Prezenţa la urne a fost una importantă, 62,18%, iar dintre votanţi circa 66% au votat în favoarea abrogării amendamentului introdus în 1983 care restricţiona într-un mod drastic avortul în Irlanda, protejând dreptul copilului la viaţă! Astfel, avortul va fi autorizat în primele 12 săptămâni de sarcină, dar perioada va putea fi prelungită până la 24 de luni dacă acest lucru va fi necesar din punct de vedere medical. Noua legislaţie va fi pusă în aplicare până la finalul acestui an.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×