S-a întamplat acum: Cutremur neobișnuit!

Maria Cristina  
înStiri de ultima ora
10/06/2018, 19:35
S-a întamplat acum: Cutremur neobișnuit!
Cinci cutremure in Romania, in doar cateva ore

S-a întamplat acum: Cutremur neobișnuit! – Un cutremur de mare adâncime s-a produs duminică în zona seismică Vrancea, fiind al şaselea de acest gen din această săptămână.

CHIŞINĂU, 10 iun — Sputnik. Un seism cu magnitudinea de 2,6 pe Richter a avut loc în această dimineaţă, la ora 7:16, în judeţul Buzău, zona seismică Vrancea.

Vrei să citești acasă, în siguranță, TAIFASURI, revista ta preferată?Abonează te ACUM doar la oficiile Poștei Române!Surprize + CD urile preferate doar pentru ABONAŢII TAIFASURI

Cutremurul a fost localizat la o mare adâncime, de tocmai 136 de kilometri. Acesta s-a produs in apropierea oraşelor Nehoiu (25km), Covasna (43km), Întorsura Buzăului (50km), Târgu Secuiesc (57km), Buzău (57km.

Cutremurul de astăzi pare să confirme concluziile unor cercetători care studiază de mai mulţi ani mişcările scoarţei terestre. Astfel, potrivit acestora, numărul cutremurelor în lume a crescut în ultima perioadă şi anume în zilele de week-end, adică sâmbătă şi duminică.

S-a întamplat acum: Cutremur neobișnuit!

Statistica este următoarea: sâmbătă (15,34%), duminică (15,11%), iar marţi (15%). Cea mai sigură zi din punct de vedere seismic este cea de joi — (11,82%).

În lista ţărilor din lume în care au loc frecvent cutremure cu magnitudinea de 6,5 grade pe Richter şi mai mult, vecina noastră, România, ocupă locul 20, cu o probabilitate redusă a unor cutremure distrugătoare. Totodată, printre ţările europene anume România este zona seismică cea mai periculoasă, devansând la acest capitol Grecia şi Italia.

În Moldova, cele mai puternice cutremure care s-au produs în ultima sută de ani (de peste 7grade) au fost pe 11 noiembrie 1940, 4 martie 1977 şi 31 august 1986.

Sursa: ro.sputnik.md

 

Te-ar mai putea interesa și:
    Închide ×