Alertă în Europa! Rusia a instalat rachete cu potenţial nuclear care pot ajunge în ţările UE şi NATO

Filon Stan   
în Stiri de ultima ora
06/02/2018, 11:42
Alertă în Europa! Rusia a instalat rachete cu potenţial nuclear care pot ajunge în ţările UE şi NATO

Rusia a făcut o mişcare care a pus pe jar mai multe state NATO! Kremlinul a instalat sisteme avansate de rachete Iskander, cu potenţial nuclear, în enclava Kaliningrad, aproape toate ţările membre ale Uniunii Europene şi NATO fiind în raza de acţiune a acestora, informează agenţia de presă RIA Novosti.

Vladimir Şamanov, preşedintele Comisiei pentru Apărare din Duma de Stat (Camera inferioară a Parlamentului rus), a anunţat luni că au fost instalate sisteme de rachete Iskander în Kaliningrad, fără a spune pentru cât timp.

Rusia sperie NATO şi UE! A instalat rachete cu potenţial nuclear

„Da, sistemele Iskander au fost montate. Infrastructura militară străină este considerată în mod automat prioritară pentru a fi atacată. Decizia reprezintă o reacţie la mobilizarea de capabilităţi militare în apropierea frontierelor Rusiei”, a declarat Vladimir Şamanov pentru agenţia RIA Novosti.

Alianţa Nord-Atlantică şi lideri ai ţărilor baltice au exprimat preocupări şi au cerut clarificări Rusiei în legătură cu decizia de instalare a sistemelor de rachete Iskander în enclava rusă Kaliningrad.

„Este vorba despre o situaţie foarte gravă… Instalarea sistemelor de rachete este în mod temporar ori altfel? Pur şi simplu nu ştim”, a declarat Rose Gottemoeller, adjunct al secretarului general NATO. „Aceste sisteme nu constituie o ameninţare doar pentru Lituania, ci pentru jumătate din ţările europene”, a avertizat preşedintele lituanian Dalia Grybauskaite, potrivit FT.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×