Rusia interzice pelicula satirică „Moartea lui Stalin”

Filon Stan    Claudia Mîţoi   
în Stiri de ultima ora
24/01/2018, 12:22
Rusia interzice pelicula satirică „Moartea lui Stalin”

Ministerul rus al Culturii a retras autorizaţia pentru difuzarea filmul satiric „Moartea lui Stalin” în cinematografele din ţară, a anunţat presa de stat, cu numai două zile înainte de premiera filmului.

Pelicula, realizată de regizorul scoţian Armando Iannucci, a fost interzisă din motive ideologice în contextul în care conţine informaţii interzise de legislaţia rusă, a indicat agenţia de presă rusă TASS, fără a dezvălui conţinutul care a fost contestat de autorităţi. Apeluri repetate către serviciul de presă al Ministerului Culturii au rămas fără răspuns.

Vrei să citești acasă, în siguranță, TAIFASURI, revista ta preferată? Abonează te ACUM doar la oficiile Poștei Române! Surprize + CD urile preferate doar pentru ABONAŢII TAIFASURI

Rusia interzice filmul satiric „Moartea lui Stalin”

Oficiali ruşi şi personalităţi culturale au criticat amânarea difuzării filmului înainte de împlinirea, săptămâna viitoare, a 75 de ani de la Bătălia de la Stalingrad, o victorie decisivă pentru Uniunea Sovietică în cel de-al Doilea Război Mondial, relatează DPA citat de Agerpres.

Liderul sovietic Iosif Stalin, deşi acuzat de succesorul său, Nikita Hruşciov, pentru o serie de măsuri de epurare şi de represiune, este considerat în Rusia modernă liderul victorios al naţiunii în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Pentru mai mult de o cincime dintre ruşi Stalin este un idol al secolului al XX-lea, arată un sondaj difuzat marţi de către Centrul rus de sondare a opiniei publice.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×