Rusia intensifică atacurile în Siria, după ce a pierdut un avion. Pilotul rus a fost ucis de rebeli

Filon Stan   
în Stiri de ultima ora
05/02/2018, 12:22
Rusia intensifică atacurile în Siria, după ce a pierdut un avion. Pilotul rus a fost ucis de rebeli

Rusia pare că vrea să-şi răzbune pilotul doborât şi ucis de rebelii sirieni! Aviaţia militară rusă şi-a intensificat duminică noaptea atacurile împotriva localităţilor din provincia Idlib din nordul Siriei controlate de rebeli, relatează Reuters din surse ale apărării civile.

Sâmbătă, în regiunea respectivă a fost doborât un avion rus, iar pilotul, care reuşise să se catapulteze, a fost prins şi ucis de o grupare înarmată, potrivit organizaţiei neguvernamentale Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului.

Rusia face prăpăd în Siria după ce un avion rusesc a fost doborât

Avioanele de vânătoare ruseşti au lovit localităţile mai mici Kafr Nubl şi Maasran, precum şi oraşele Saraqeb, Maarat al Numan şi Idlib. Salvatorii care încercau să scoată victimele de sub dărâmături vorbesc despre mai mulţi morţi şi zeci de răniţi.

La Maarat al Numan, martorii afirmă că a fost bombardat un spital. Imagini video arată copii pe tărgi scoşi din clădire, în timp ce se intervine pentru stingerea unui incendiu. În Idlib, capitala provinciei cu acelaşi nume, o clădire cu patru etaje a fost dărâmată. Armata siriană, alături de miliţii susţinute de Iran şi cu sprijin aerian din partea Rusiei, a lansat în decembrie anul trecut o ofensivă în Idlib, cea mai mare şi mai dens populată provincie controlată încă de opoziţie, potrivit Agerpres.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×