Rusia cere din nou SUA sa renunţe la scutul antiracheta

Ionuţ Cataramă   
în Hotnews
14/08/2015, 15:54
Rusia cere din nou SUA sa renunţe la scutul antiracheta

„Pentru Federatia Rusa este de neconceput utilizarea de rachete balistice cu raza medie de actiune asupra unor obiective din Europa”, a declarat vineri, in timpul unei conferinte de presa, ministrul adjunct al afacerilor Externe al Rusiei, Serghei Riabkov.

In opinia Moscovei, „acest lucru poate fi facut doar de teroristi, care prin definitie nu sunt in stare sa intre in posesia unor asemenea arme si sa le utilizeze”. „Exclud decizii guvernamentale pe marginea unui asemenea scenariu”, a spus Riabkov, informeaza agentia de presa TASS.

In acest context, Riabkov a subliniat ca, in opinia Moscovei, „Washingtonul foloseste in mod artificial argumente in vederea dezvoltarii sistemului de aparare antiracheta” (in Europa). „Dupa reglementarea problemelor din jurul programului nuclear iranian, administratia SUA se descurca tot mai greu cu argumentele si noi vom continua sa atragem atentia asupra acestui lucru”, a avertizat ministrul adjunct de Externe al Rusiei.

Galerie FOTO SUPER HOT!!! Alina Eremia a mers la PLAJĂ şi nu a mai ţinut cont de NIMIC!!!  A fost surprinsă în ipostaze INCENDIARE!

In cadrul aceleiasi conferinte de presa, Serghei Riabkov a declarat ca, la ora actuala, nu exista niciun temei pentru a continua cu SUA dialogul privind reducerea arsenalului nuclear.

Ce plan are Rusia impotriva scutului antiracheta

„Nu vad niciun temei pentru a aborda in mod practic problema continuarii dialogului cu SUA in ceea ce priveste controlul asupra armelor nucleare si continuarea reducerii numarului acestora”, a spus Riabkov.

Galerie FOTO. A cerut DIVORŢ după ce a găsit POZE vechi cu NEVASTA. „Vreau copii, NU ŞOPÎRLE!!! Are 20 operaţii estetice”.

Diplomatul rus a subliniat ca solutionarea acestor probleme nu depinde de cine va fi urmatorul presedinte al SUA, ci de „recunoasterea in SUA a faptului ca problema dezarmarii nucleare nu poate fi discutata in afara unui complex intreg de alti factori ce influenteaza stabilitatea strategica”.

„Acesti factori nu numai ca nu devin mai putini: ei devin tot mai multi”, a spus Riabkov.

Sursă: www.ziare.com

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×