Rusia a emis o avertizare de călătorie! „SUA vânează cetăţenii ruşi în toată lumea!”

Filon Stan   
in Stiri de ultima ora
02/02/2018, 11:45
Rusia a emis o avertizare de călătorie! „SUA vânează cetăţenii ruşi în toată lumea!”

Statele Unite ale Americii vânează cetăţeni ruşi în întreaga lume! Aşa sună o avertizare de călătorie emisă de autorităţile din Rusia!  Kremlinul le cere cetăţenilor ruşi să se gândească de două ori înainte de a efectua o vizită în străinătate, relatează site-ul agenţiei Reuters.

Potrivit unui comunicat al Ministerului rus de Externe, cetăţenii ruşi care se află în străinătate se confruntă cu o ameninţare serioasă privind arestarea din partea altor ţări, la cererea Washingtonului, pentru a fi extrădaţi ulterior în Statele Unite.

Rusia a emis o avertizare de călătorie! „SUA vânează ruşi”

„În ciuda solicitărilor noastre de îmbunătăţire a cooperării dintre autorităţile relevante din SUA şi Rusia, serviciile speciale americane au continuat efectiv să vâneze ruşi în întreaga lume. Având în vedere aceste circumstanţe, le cerem insistent cetăţenilor ruşi să cântărească atent toate riscurile atunci când planifică drumuri în străinătate”, se arată în atenţionarea de călătorie.

Diplomaţia de la Moscova a precizat că peste zece cetăţeni ruşi au fost arestaţi în ţări străine, cu implicarea Statelor Unite, de la începutul anului 2017. În plus, şapte ruşi au fost puşi sub acuzare în SUA şi alte state în 2017, comparativ cu o medie de doar doi cetăţeni în precedenţii şase ani.

În avertizarea de călătorie mai este menţionat faptul că ruşii se vor confrunta cu un tratament părtinitor din partea sistemului judiciar din SUA, în cazul unor extrădări. Departamentul de Stat al Statelor Unite a refuzat să comenteze comunicatul Ministerului rus de Externe.

Ştirea MOMENTULUI

Fiica Gabrielei Cristea a făcut febră, iar vedeta nu a dormit toată noaptea! Ce a povestit

Orice informatie si/sau declaratie preluata din acest material se face numai cu citarea sursei STIRI MONDENE si, obligatoriu, cu LINK ACTIV catre prezentul material. In caz contrar, persoanele fizice si/sau juridice care incalca drepturile de autor ale STIRI MONDENE, prevazute si protejate de Legea nr.8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe, sunt direct raspunzatoare legal pentru orice prejudiciu astfel cauzat.