Alertă: 60 de cazuri de rujeolă în ultima săptămână!

Claudia Mîţoi    Luana Marinescu   
in Stiri de ultima ora
03/02/2018, 12:10
Alertă: 60 de cazuri de rujeolă în ultima săptămână!

Peste 60 de cazuri noi de rujeolă s-au înregistrat în ultima săptămână, mai mult de 32 la sută dintre acestea fiind în Bacău. Numărul total al îmbolnăvirilor a ajuns la 10.623 de la debutul epidemiei în România.

Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT) anunţă că în ultima săptămână s-au înregistrat 64 de cazuri noi de rujeolă în nouă judeţe şi în municipiul Bucureşti.

21 de cazuri într-un singur judeţ

Peste 32 la sută dintre cazurile noi, respectiv 21, s-au înregistrat în Bacău, iar 19 cazuri au fost la Prahova. În Bucureşti s-au înregistrat 8 cazuri, în Botoşani 5, în Brăila şi Ialomiţa câte 3, în Dâmboviţa 2, iar în Galaţi, Constanţa şi Vaslui câte unul.

Numărul total de cazuri confirmate cu rujeolă în România de la debutul epidemiei este de 10.623, dintre care 38 de decese. Potrivit specialiştilor, rujeola este o boală infecţioasă care adesea duce la complicaţii. Din 4 persoane care fac rujeolă, una are nevoie de spitalizare. Pentru un pacient dintr-o mie, rujeola este mortală.

Sursa: news.ro

Ştirea MOMENTULUI

Adrian Diniș a murit la doar 32 de ani. Artistul, plâns de o țară întreagă

Orice informatie si/sau declaratie preluata din acest material se face numai cu citarea sursei STIRI MONDENE si, obligatoriu, cu LINK ACTIV catre prezentul material. In caz contrar, persoanele fizice si/sau juridice care incalca drepturile de autor ale STIRI MONDENE, prevazute si protejate de Legea nr.8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe, sunt direct raspunzatoare legal pentru orice prejudiciu astfel cauzat.