Rugăciunea zilei de 22 aprilie. Este închinată sfântului ierarh Teodor

Raluca Ogaru    Bogdan Solomon   
în Stiri de ultima ora
21/04/2019, 21:01
Rugăciunea zilei de 22 aprilie. Este închinată sfântului ierarh Teodor
Rugăciunea ce trebuie rostită pe 22 aprilie

22 aprilie este o zi foarte importantă pentru toți credincioșii. Astăzi îl prăznuim pe preacuviosul părinte Teodor Sichetul. De asemenea,sunt pomeniți sfântul mucenic nearh, dar și sfântul apostol Natael, care s-a întâlnit cu Mântuitorul Iisus Hristos. Vă prezentăm rugăciunea ce trebuie rostită în închinarea sa.

Rugăciunea sfântului ierarh Teodor

Mari sunt faptele credinţei! în izvorul văpăii că într-o apă de odihnă Sfântul Mucenic Teodor s-a bucurat. Că în foc cu totul fiind ars, că o pâine plăcută Preasfintei Treimi s-a adus. Pentru rugăciunile lui, Hristoase Dumnezeule, mântuieşte sufletele noastre.Apă trecând-o că pe uscat şi din răutatea Egiptului scăpând israeliteanul, strigă: Mântuitorului şi Dumnezeului nostru să-I cântăm.

Luând de la Hristos Mărirea cea mai presus de fire, purtatorule de chinuri, înconjori tot pământul smulgând din nevoi pe toţi cei ce întru credinţă cu evlavie te laudă pe ţine. Şi acum şi pururea şi în vecii vecilor. Amin (a Născătoarei). Ceea ce în chip de negrăit ai născut pe înţelepciunea şi Cuvântul Tatălui, tămăduieşte rana cea cumplită a sufletului meu şi potoleşte durerea inimii mele.” , este textul rugăciunii închinate sfântului ierarh Teodor. Aceasta trebuie rostită astăzi pentru noroc și bunăstare.
Preacuviosul părinte Teodor Sicheotul
Preacuviosul părinte Teodor Sicheotul

Tot ce trebuie să știi despre preacuviosul părinte Teodor Sicheotul

Astăzi, credincioșii îl pomenesc pe preacuviosul părinte Teodor Sicheotul, episcopul Anastasiopolei. Acesta s-a născut în satul Sicheot, pe vremea împăratului Iustinian cel bătrân, potrivit calendarului creștin ortodox.

Acest sfânt se trăgea din ţara galatilor, din satul ce se cheamă Sicheot, născut fiind în vremea lui Iustinian cel bătrân, părând a nu fi de naştere lăudată, fiindu-i naşterea neche-zăşuită şi întunecată, căci se zice că maică-sa Maria, strălucind în frumuseţe şi daruri, a atras la dânsa pe oarecare din curierii împărăteşti, anume Cosma, din care s-a născut cuviosul; dar ar fi fost fără cuviinţă şi de mustrare a ascunde cele de după naşterea lui sau rele dinainte de naştere; că îndată într-acea noapte ce s-a unit maică-sa cu acel bărbat, i s-a arătat în vis, că s-a pogorât un luceafăr şi a intrat în pântecele ei, ceea ce arăta strălucirea ce era să aibă mai pe urmă pruncul.

 Iar sfântul ca această înţelegere să fie împlinită mai apoi, căci dându-se pe sine dintru întâia vârstă spre dragostea lui Dumnezeu şi a sfântului mucenic Gheorghe, atât cât i se părea că este totdeauna cu dânsul de-l învăţa şi-l făcea a înainta spre cele mai bune dorinţe şi cu totul a-l iubi cu o dumnezeiască şi minunată dragoste. Făcând el aşa, şi înaintând cu fiecare suişi se arăta pururea sfântul” ,se arată în calendarul creștin ortodox.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×