Rugăciunea pe care e bine să o spui în Lunea Mare din Săptămâna Patimilor

Dan Suta   
în Stiri mondene
13/04/2020, 10:55
Rugăciunea pe care e bine să o spui în Lunea Mare din Săptămâna Patimilor
Lunea Mare din Săptămâna Patimilor are o încîărcătură aparte pentru credincioși. Sursa foto: pixabay.com

Lunea Mare din Săptămâna Patimilor este una dintre cele mai importante zile din această perioadă în care creștinii sunt chemați la rugăciune, la introspecție, la reapropierea de Dumnezeu.

Rugăciunea pe care să o spui în Lunea Mare din Săptămâna Patimilor

În fiecare zi din Săptămâna Mare, cea dinainte de sărbătoarea Învierii Domnului, se fac Denii în Biserică, iar creștinii spun niște rugăciuni speciale pentru sufletele lor și ale celor dragi.

Se spune că în această perioadă rugăciunile capătă o forță aparte, că ne apropie mai mult de Dumnezeu. Iată, mai jos, rugăciunea pe care e bine să o spui în Lunea Mare din Săptămâna Patimilor.

O rugăciune cu un impact puternic

„Doamne Iisuse Hristoase, cu adâncă umilință recunosc și mărturisesc, că în toată ziua păcătuiesc contra iubirii Tale Dumnezeiești. Deci, astăzi, că este luni și începutul săptămânii, mă rog cu umilința îndurării Tale celei mari: iartă-mi păcatele cele de voie și fără de voie, și-mi ajută să pun început bun și să port mai multă grijă de sufletul meu, pentru care ai răbdat atâtea dureri la Sfânta Ta Răstignire!

O Doamne, astăzi îți dau sufletul și trupul meu și voința mea, rugându-Te să fie voia Ta cu mine, după bună plăcerea Ta. Pedepsește-mă Doamne, după îndurarea Ta, în această lume, iar nu în cealaltă viață

Și iartă pe cei vii și pe cei răposați, pentru rugăciunile Sfintei Tale Biserici, și pe toți ne învrednicește de mărirea Ta în rai. La aceasta pun mijlocitori pe Sfinții Tăi îngeri, către care zic: O, cereștilor ajutători și păzitori ai oamenilor, vouă mă închin și vă mulțumesc, pentru ajutorul și conducerea ce ne-o dați în toate zilele nouă, nevrednicilor și păcătoșilor.

Scutiți-mă de vrăjmașii cei văzuți și nevăzuți, ca să nu mai păcătuiesc de acum înaintea Dumnezeului meu! Învredniciți-mă să vă văd la moartea mea, stând în jurul meu și să duceți sufletul meu în cer, ca să se închine măririi Fetei lui Dumnezeu, iar vouă să vă mulțumesc acolo, pentru purtarea de grijă ce ați avut pentru mine și binele vostru să-l spun cu glas neîncetat în veci.”

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×