Mihai Eminescu, marele poet de geniu al literaturii românești, a lăsat în urma sa numeroase opere. Printre poeziile cunoscute se numără „Luceafărul”, „Ce te legeni?” sau „Scrisoarea a III-a”, dar și una despre care se spune că face minuni pentru că îi este adresată Fecioarei Maria.
Marele poet Mihai Eminescu, volume întregi de poezii
Marele poet național Mihai Eminescu a murit la vârsta de 39 de ani, dar a lăsat urmașilor săi volume întregi. Multe dintre operele sale sunt studiate și acum în instituțiile de învătământ din țara noastră, printre care se numără „Luceafărul”, „Floare albastră” sau „Fiind băiet păduri cutreieram”.
Puțini știu însă marele geniu a scris și poezii închinate sfinților. Una dintre cele mai frumoase rugăciuni din lume adresată Fecioarei Maria este scrisă de nimeni altul decât Mihai Eminescu. Ruga se poate rosti în orice moment al zilei pentru a cere ajutor divin.
Poezia „Rugăciune” este se rostește atunci când vrei să-ți meargă bine în viață. Se spune că versurile fac adevărate minuni și funcționează ca o rugăciune adevărată. Important este să ai credință că lucrurile se vor întâmpla și așa va fi!
Rugăciunea scrisă de Mihai Eminescu către Fecioara Maria
„Crăiasă alegându-te
Îngenunchem rugându-te,
Înalță-ne, ne mântuie
Din valul ce ne bântuie;
Fii scut de întărire
Și zid de mântuire,
Privirea-ți adorată
Asupra-ne coboară,
O, Maică prea curată
Și pururea fecioară,
Marie!ADVERTISEMENTCitește pe același subiect:
- Cum arăta Corina Caragea la primul jurnal din carieră la Pro TV. Au trecut 17 ani de atunci
- Cum a ajuns Mircea Bravo un vlogger de succes. E surprinzător ce studii are
- Oana Roman se apără după ce a fost acuzată că a cerut produse gratis de la Cristina Bâtlan: „Îmi permit să-i cer ce vreau eu”
- De ce a lipsit Mario Fresh la festivitatea de absolvire a Alexiei Eram. Ce mesaj i-a transmis artistul
- 301 rotiri gratuite la 20 Dazzling Hot, fără depunere pe Superbet
Noi, cei din mila sfântului
Umbră facem pământului,
Rugămu-ne—ndurărilor,
Luceafărului mărilor;
Ascultă-a noastre plângeri,
Regină peste îngeri,
Din neguri te arată,
Lumină dulce clară,
O, Maică prea curată
Și pururea fecioară,
Marie!”
Mihai Eminescu, despre lectură și importanța ei
Mihai Eminescu este unul dintre cei mai cunoscuți poeți pe care i-a avut țara noastră. Eminescu nu a scris doar versuri, ci a fost și prozator și jurnalist român. Pe numele său adevărat, Mihai Eminovici, jurnalistul a citit enorm și a scris la fel de mult.
„Citește! Numai citind mereu, creierul tău va deveni un laborator nesfârșit de idei și imagini din care vei întocmi înțelesul și filozofia vieții” – spunea poetul român.
Mihai Eminescu a murit la vârsta de 39 de ani, pe un pat de spital
Mihai Eminescu rămâne cel mai mare poet român. Viața poetului a fost una scurtă murind la o vârstă fragedă. Cauzele morții lui Eminescu sunt diverse, de la schizofrenie, sifilis, marlpraxis fiind diagnosticat greșit sau infarct.
Pentru că nu există un dosar medical care să arate exact cauza morții s-a ajuns la acest mister, potrivit a1.ro. Medicul de serviciu din dimineața în care marele geniu și-a dat viața a povestit că Mihai Eminescu a avut o ultimă dorință: „un banal pahar cu lapte”.