Cea mai puternică rugăciune către Sfântul Andrei. Te păzește de rele tot anul

Silviu Ghering    Claudiu Melinte   
în Stiri mondene
29/11/2018, 18:00
Cea mai puternică rugăciune către Sfântul Andrei. Te păzește de rele tot anul GALERIE FOTO
Cea mai puternică rugăciune către Sfântul Apostol Andrei. Ocrotitorul României vă apără casa și familia dacă o spuneți pe 30 noiembrie

Sfântul Apostol Andrei este sfântul martir prăznuit de credincioșii ortodocși și catolici la 30 noiembrie. Sfântul Apostol Andrei este primul ucenic ales de Mântuitorul Iisus Hristos spre a-L urma. Sfântul Apostol Andrei este patronul României, Greciei, Spaniei, Rusiei, Siciliei și Scoției. Steagul scoțian reprezintă crucea sfântului Andrei, crucea pe care a fost martirizat acesta la Patras, Ahaia, Grecia, pe 30 noiembrie 60, în timpul domniei împăratului roman Nero. Sfântul Apostol Andrei este, totodată, și patronul orașelor Patras, Bordeauax, Brugge, Napoli, Ravenna, Brescia, Amalfi, Mantua.

Sfântul Apostol Andrei este considerat ocrotitorul României pentru că a propovăduit Evanghelia și cuvântul Domnului pe meleagurile mioritice, a creștinat zona Dobrogei, dovadă fiind toponimele din regiunea dintre Dunăre și Marea Neagră, cum ar fi Peștera Sfântului Andrei sau Paraiasul Sfântului Andrei. În continuare FANATIK vă prezintă cea mai frumoasă şi mai puternică rugăciune către Sfântul Apostol Andrei, pe care ar fi tare bine să o învățați pe dinafară și să o spuneți în această zi sfântă. Nu numai pentru sănătatea dumneavoastră şi a familiei dumneavoastră, dar și pentru a tuturor credincioșilor din lume.

Cea mai puternică rugăciune către Sfântul Apostol Andrei

„În numele Tatălui, și Fiului, și Sfântului Duh, Domnului să ne rugăm!

Doamne Dumnezeul nostru, Tu, Cel ce ai zis şi s-a făcut făptura, nu întoarce dumnezeiasca Ta faţă de la noi cei păcătoşi, ca să nu vină asupră-ne mânia cea groaznică şi înfricoşătoare a durerilor, care este rodul păcatelor noastre pe care în toată ziua, cu nesocotinţă, în chip nenumărat le săvârşim. Noi suntem păcătoşi şi pătimaşi, netrebnici şi plini de răutate, iar Tu eşti izvorul vieţii şi al milostivirii.

Sfântul Apostol Andrei a fost martirizat pe cruce, cu capul în jos, pentru iubirea și credința sa în Dumnezeu. Se întâmpla pe 30 noiembrie 60, în Patras, Grecia
Sfântul Apostol Andrei a fost martirizat pe cruce, cu capul în jos, pentru iubirea și credința sa în Dumnezeu

Nu ne lăsa, Doamne, nu trece rugăciunea noastră, a păcătoşilor, nici nu răsplăti nouă după nelegiuirile noastre, ci, pentru că nu suntem vrednici a câştiga prin sârguinţa cea de toate zilele milostivirea Ta, dăruieşte-ne-o Tu, Doamne, ca un preamilostiv.

Sfântul Apostol Andrei a deschis calea spre Dumnezeu în Dobrogea primului secol după Hristos, fiind primul dintre apostolii chemsți de Mîntuitor de-a dreapta sa
Sfântul Apostol Andrei a deschis calea spre Dumnezeu în Dobrogea primului secol după Hristos

Pentru rugăciunile Apostolului Tău Andrei, dăruieşte-ne nouă sănătate şi viaţă ferită de toată răutatea. Pentru pomenirea lui cea de azi ne întăreşte cu darul Tău cel stăpânitor, ca din adâncul inimilor noastre, cu bucurie să lăudăm prăznuirea lui şi să slăvim preasfânt numele Tău, în vecii vecilor. Amin”

Sfântul Apostol Andrei nu îngăduie munca de ziua sa,30 noiembrie, nici pomana, nici împrumutul
Sfântul Apostol Andrei nu îngăduie munca de ziua sa,30 noiembrie

Această rugăciune vă ferește de necazuri și vă apără casa și familia de primejdii. Ar fi, de asemenea, foarte bine să mergeți pe 30 noiembrie la biserică, dacă nu o faceți în mod curent, să vă rugați la icoana Sfântului Apostol Andrei pentru ocrotire, sănătate și noroc. Dar numai dacă simțiți cu adevărat asta și aveți credință în cele sfinte.

Sfântul Apostol Andrei nu îngăduie anumite lucruri de ziua martirajului său

Pe 30 noiembrie nu este bine să munciți, femeile nu trebuie să facă niciun fel de curățenie, să spele, să coasă, nici măcar să se pieptene ca să nu le merge rău în anul următor. Totodată nu se face pomană şi nu se dă nimic cu împrumut.

În tradiția populară românească, ziua Sfântului Apostol Andrei este supranumită și Ziua Lupului. Legendele spun că lupii coboară din munte în noaptea dintre 29 și 30 noiembrie și se adună în haite de câte 12. Feriți-vă să rostiți numele acestor fiare (altfel sfinte pe timpul dacilor…) pentru a nu vă… întâlni cu ei în următorul an!

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×