Rudele a două victime din Colectiv au cerut 2 milioane de euro despăgubiri

Valeriu Tache    Camelia Arsene   
în Hotnews
12/09/2017, 08:18
Rudele a două victime din Colectiv au cerut 2 milioane de euro despăgubiri

Luni, la Tribunalul Bucureşti, urmaşii a două persoane care au decedat în urma incendiului din clubul Colectiv au fost prezenţi şi şi-au exprimat pretenţiile civile în faţa instanţei de judecată.

Astfel, cei doi au cerut câte un milion de euro pentru fiecare dintre victime, drept despăgubiri morale şi materiale. Pretenţiile exprimate de rudele prezente la Tribunalul Bucureşti au fost notate de instanţă şi se va decide cu privire la cuantumul ce va fi acordat, la soluţionarea dosarului.

Patronii clubului Colectiv au cerut ridicarea controlului judiciar

Mai mult, procurorul DNA a cerut luni instanţei de judecată introducerea statului român prin Ministerul Finanţelor Publice în dosar, ca parte responsabilă civilmente, care să asigure plata despăgubirilor ce vor fi acordate rudelor victimelor din Colectiv. Astfel Tribunalul Bucureşti a stabilit introducerea ca „garant” în dosar a instituţiei care va reprezenta statul român în acest proces.

În acelaşi timp, patronii clubului Colectiv, George Alin Anatasescu, Paul Cătălin Gancea şi Costin Mincu au cerut ridicarea controlului judiciar luni, ci nu prin dorinţa expresă de a părăsi teritoriul României, ci doar prin prisma stabilirii unei egalităţi de tratament în raport cu Popescu Piedone, fostul primar al Sectorului 4, care nu are nicio măsură preventivă.

Citeşte mai multe pe libertatea

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×