Roxana, eleva din Vaslui care îndură greutăți zilnic: ”Ceilalți copii au pachete. Eu, nu. Mi-ar plăcea să mănânc biscuiți”

Ana Chivu   
în Stiri de ultima ora
12/10/2018, 17:15
Roxana, eleva din Vaslui care îndură greutăți zilnic: ”Ceilalți copii au pachete. Eu, nu. Mi-ar plăcea să mănânc biscuiți” GALERIE FOTO
Roxana, micuța de 9 ani care vine la școală fără să mănânce

Roxana este fetița de 9 ani din Vaslui care merge zi de zi la școală fără a mânca nimic. Aceasta are o situație greu de descris acasă, din nefericire, de departe a fi ultimul caz de familie care stă într-o sărăcie lucie și se zbate de pe o zi pe alta.

România cuprinde multe alte cazuri de astfel de copii care își continuă școala, deși multe sunt problemele de dincolo de orele de clasă. Roxana are vise mari, însă deocamdată trăiește cu ele în minte pe parcursul orelor, ajunsă acasă, lucrurile se schimbă.

Roxana, eleva care face foamea la școală

Cazul Roxanei a șocat o lume întreagă, datorită faptului că deși nu are ce mânca mai niciodată, merge la ore zi de zi. Aceasta își dorește să devină medic și să le fie celorlalți sprijin. Până atunci, Roxana îndură greutățile sărăciei și foametea de zi cu zi. Față de alți copii de vârsta ei, micuța își dorește doar să aibă și a un pachețel în pauze.

Roxana, fetița care stă flămândă zi de zi
Roxana, fetița care stă flămândă zi de zi

Fratele său are 16 ani, iar din păcate a fost nevoit să renunțe la educație pentru a putea munci cu ziua pentru familie. Tatăl lor are probleme de sănătate, nefiind pe picioarele sale de mai bine de 3 ani de zile. Roxana are încă 4 frați acasă care sunt în aceeași stare. Cei 5 copii și un adult trăiesc doar din ajutorul social, alocațiile micuților, și bănuții puțini pe care îi câștigă fratele cel mare al familiei.

Fetița din Vaslui care merge flămândă la ore
Fetița din Vaslui care merge flămândă la ore

De cele mai multe ori Roxana ajunge flămândă la școală, și așa se și culcă: ”Ceilalți copii au pachete. Eu, nu. Mi-ar plăcea să mănânc biscuiți, un piure, o carne, o salată”, a spus fetița. Din nefericire, o perioadă mult mai grea decât aceasta urmează să vină. Perioada iernii este aproape aici, iar casa în care cei 6 locuiesc stă să cadă.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×