Rovana Plumb se mândrește cu banii atrași de la Uniunea Europeană, dar noi am reușit să atragem doar un sfert din banii europeni pe care Bruxelles-ul îi pune la dispoziție pentru România, în perioada 2015-2020. „Aproape 8 milioane de euro reprezintă investiții de care au beneficiat și beneficiază în continuare milioane de români, autoritățile locale și tot ceea ce înseamnă mediul de afacer”, a declarat Plumb.
Avertismentul vine din partea Corinei Crețu, care a avut mai multe schimburi dure de replici cu oficialii Guvernului pe teme precum infrastructura și sănătate, în speță problemele cu spitalele și construcția autostrăzilor din România.
Rovana Plumb le dă peste nas tuturor și este foarte mulțumită de absorbția fondurilor europene
Ministrul Fondurilor Ruropene, Rovana Plumb, le-a arătat oamenilor cum România atrage fonduri europene și „chiar câștigăm bani în fiecare zi”. Corina Crețu declară că România a reușit să absoarbă până acum mai puțin de 8 milioane de euro – dintr-un total de 31 de miliarde de euro puși la dispoziție pentru români în perioada 2014-2020.
Așadar, România a atras doar 26% din fondurile europene, iar acest lucru arată că ne aflăm sub media europeană care este de 27%. Comisarul european a avertizat în nenumărate rânduri că țara noastră riscă să piardă banii, deoarece autoritățile întârzie să trimită proiectele la Bruxelles. „România nu este o țară care să își poată rata șansele la dezvoltare din orgolii”, declara Corina Crețu.
Avertismentul Comisiei Europene pentru România cu privire la plafonarea prețului gazelor
”Comisia a subliniat întotdeauna importanţa de a permite tuturor producătorilor români de gaze naturale să concureze pe piaţa internă şi pe piaţa externă şi, în acest context, şi-a exprimat îngrijorări cu privire la aşa-numita Central Market Obligation (CMO), potrivit căreia toţi participanţii în piaţă trebuie să vândă cel puţin 50% din producţia anuală pe una din cele două burse româneşti.
- Cum arăta Corina Caragea la primul jurnal din carieră la Pro TV. Au trecut 17 ani de atunci
- Cum a ajuns Mircea Bravo un vlogger de succes. E surprinzător ce studii are
- Oana Roman se apără după ce a fost acuzată că a cerut produse gratis de la Cristina Bâtlan: „Îmi permit să-i cer ce vreau eu”
- De ce a lipsit Mario Fresh la festivitatea de absolvire a Alexiei Eram. Ce mesaj i-a transmis artistul
- 301 rotiri gratuite la 20 Dazzling Hot, fără depunere pe Superbet
Din cauza acestor obligaţii CMO, la care se adaugă prevederile din proiectul Ordonanţei de Urgenţă (prezentat în 18 decembrie, n.r.), există riscul ca tranzacţiile derulate în afara acestor platforme centralizate să devină, cel puţin, neprofitabile.Mai mult, ele pot crea discriminări faţă de producătorii locali şi pot limita comercializarea gazelor naturale produse în România ceea ce ar fi în detrimentul producţiei la nivel naţional.
Intervenţiile distorsionate şi inadecvate pe piaţa gazelor naturale pot pune în pericol investiţiile şi pot amâna dezvoltarea producţiei offshore de gaze din Marea Neagră, afectând, totodată, dezvoltarea infrastructurii relevante pentru siguranţa aprovizionării şi solidaritatea în Uniunea Energetică (cum este de exemplu faza II a proiectului BRUA de interes comun)”, au precizat reprezentanții Comisiei Europene