Rompetrol se alătură luptei împotriva coronavirusului! Compania donează carburanți și achiziționează kituri de testare pentru spitalele din Constanța și Prahova

Bogdan Solomon   
în Stiri de ultima ora
23/03/2020, 18:28
Rompetrol se alătură luptei împotriva coronavirusului! Compania donează carburanți și achiziționează kituri de testare pentru spitalele din Constanța și Prahova
Rompetrol donează carburanți și kituri de testare pentru coronavirus. Sursa foto: ziuadeconstanta.ro

Având în vedere numărul tot mai mare al persoanelor infectate cu noul coronavirus, 576 în momentul de față, potrivit informațiilor transmise de autorități, multe dintre companiile care activează pe teritoriul țării s-au oferit să sprijine financiar lupta împotriva agentului patogen.

Rompetrol cumpără kituri de testare pentru spitale din Constanța și Prahova

Printre acestea se numără și Rompetrol, care a anunțat recent că este gata să ajute sistemul medical românesc prin donarea de carburant pentru transportul pacienților care au nevoie de asistență medicală urgentă, finanțarea cercetării și achiziționarea de kituri de testare și materiale necesare pentru spitalele  din județele Prahova și Constanța.

Prin intermediu Fundației pentru SMURD, compania va achiziționa 2.500 teste PCR, care vor susține activitatea laboratorului național de referință din cadrul Institutului Național de Cercetare Dezvoltare Medico-Militară “Cantacuzino”. Totodată, Rompetrol va asigura reactivii necesari pentru dezvoltarea metodei de identificare a tipului de virus COVID-19(analiza genomului pentru identificarea specificității naționale și a potențialelor mutații genetice).

Compania donează carburanți Serviciului de Ambulanță Constanța

Totodată, prin parteneriatul cu Asociația Dăruiește Aripi, multinaționala donează 37.000 de litri de carburant Serviciului de Ambulanță Constanța, în vederea acordării asistenței de urgență, transportului medical și consultațiilor de urgență pe tot teritoriul județului Constanța. Sponsorizarea oferă posibilitatea realocării fondurilor pentru achiziția internă de materiale sanitare, echipamente de protecție și dezinfectanți.

În județul Prahova, prin Rompetrol Well Services, companie membră a Grupului KMG International, va fi sprijinit Spitalul Județean de Urgență Ploiești pentru achiziționarea unei platforme de analize probe biologice prin tehnica Real Time PCR, care va facilita testarea rapidă a pacienților la nivel local. În prezent, testele prelevate din județul Prahova sunt trimise la Institutul Matei Balș din București pentru analiză, în timp ce testarea poate dura până la 2-3 zile. Noua tehnică va oferi rezultate în 2-3 ore.

În altă ordine de idei, Avon se alătură la rândul său luptei împotriva coronavirusului și donează 1,7 tone de produse de igienă personală (săpunuri lichide și geluri de duș) pentru centrele de carantină din București. De asemenea, compania va contribui cu o donație în bani pentru acoperirea nevoilor din sistemul medical.
Sprijinim eforturile locale de gestionare a situației actuale și contribuim cât se poate de rapid cu produse de îngrijire care să ajute la păstrarea igienei personale, acolo unde este cea mai mare nevoie de ele: în centrele de carantină și în spitale. 
Credem că în astfel de momente este vital să ne ascultăm nevoile și să ajutăm la acoperirea lor. Colaborarea dintre companii, instituții și societatea civilă este mai importantă ca oricând.”, a declarat Andreea Moldovan, General Manager SEE.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×