Românul ucis în bătaie în Suedia, victima extremei dreapte? Soția lui nu are bani să-l aducă acasă!

Claudiu Ilie   
în Stiri de ultima ora
07/09/2018, 10:37
Românul ucis în bătaie în Suedia, victima extremei dreapte? Soția lui nu are bani să-l aducă acasă!
Un roman a fost ucis in bataie in Suedia de doi adolescenti

Cazul românului ucis în bătaie în Suedia poate fi asociat cu extrema dreaptă, după cum susține un jurnașlist local! În tot acest timp, familia românului Gheorghe Hortolomei-Lupu încearcă să strângă bani pentru a aduce corpul neînsuflețit al lui Gică, cum îl cunoșteau prietenii, în România. Șansele însă sunt minime.

Încă apar amănunte care dau fiori în cazul românului de 48 de ani ucis în bătaie în Suedia de doi minori. Anchetatorii cred că un rol deteminant în crimă l-a avut băiatul de 14 ani, care împreună cu prietenul său de 16 ani, reținut deja, l-ar fi chinuit luni în șir pe bietul bărbat. Minorul de 14 ani este însă protejat de lege. În Suedia se fac speculații că omorul ar avea legătură chiar și cu extrema dreaptă.

Citește și Crimă între români în Italia! Costel, ucis cu lopata!

Citește și Răsturnare de situație în crima din pădurea Pacea! Pe cine acuză suspectul principal!

Suedia, șocată de cazul românului ucis în bătaie. Criminalii l-au torturat luni de zile

Pentru că urmează să aibă loc alegeri, crima a adus în discuție problema imigranților. Mulți suedezi vor ca aceștia să fie trimiși în țările de origine. Ultimele statistici, de acum doi ani, arătau că în Suedia trăiau aproape 30.000 de români.

Cei doi adolescenţi acuzaţi că l-au ucis pe Gheorghe Hortolomei-Lupu zis Gică într-un parc din oraşul suedez Huskvarna îl chinuiau de multă vreme pe român. Capul răutăţilor ar fi fost băiatul de 14 ani – care, susţin procurorii suedezi – a avut un rol determinant în crimă. Copilul este în grija serviciilor sociale iar avocatul lui le-a spus anchetatorilor că respinge acuzaţiile. Prietenul lui – de 16 ani – reţinut acum câteva zile este în custodia autorităţilor.

Staffan Anderson, jurnalist Aftonbladet: ”Îi spuneau şobolanul. Aruncau pietre spre el şi asta se presupune că se întâmplă de ceva vreme. Îl urmăreau şi se purtau rău cu el. Ştim foarte puţine lucruri despre cel de 14 ani, pentru că este protejat. Cel de 16 ani este interogat şi trebuie să explice ce s-a întâmplat”.

Deocamdată nu se ştie ce i-a împins pe adolescenţi la crimă. În presa din Suedia au apărut însă mai multe speculaţii. Staffan Anderson, jurnalist Aftonbladet: “Sunt indicii şi speculaţii că motivul ar putea fi legat de extremă dreaptă, dar nu putem şti încă. Ar fi cu adevarat şocant să se afle asta. Mai sunt români imigranţi care vin la cerşit. Şi în ultima vreme sunt peste tot. Populaţia s-a împărţit în două tabere. Unii încearcă să îi ajute, iar alţii îi vor plecaţi.

Românul ucis în bătaie dormea pe străzi

Gheorghe Hortolomei – Lupu era în Suedia de 4 ani. Când nu şi-a mai găsit de lucru, a ajuns pe străzi şi s-a îmbolnăvit. Chiar dacă nu avea un adăpost şi dormea prin parcuri românul se implica în proiectele sociale ale unei asociaţii şi ajuta la integrarea imigranţilor în societatea suedeză.

E ochipa de jurnalişti din Suedia a venit în România să vadă în ce condiţii trăia Gică şi de ce a plecat din ţară. Soţia nu are bani să aducă acasă, în bacău, trupul neînsuflețit al soțului ei.

“Dacă nu am posibilitate nu mă rog de nimeni. Asta e soarta. Poate e mai bine acolo. Şi aici poate era bine, să fie alături de familia lui, dar dacă nu e posibilitate”, a declarat Nela Lupu, soţia românului ucis în Suedia.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×