Românii, îndemnați să susțină financiar spitalele în lupta cu epidemia de coronavirus! Maia Morgenstern, Amalia Enache și Horia Tecău, printre protagoniștii campaniei

Bogdan Solomon   
în Stiri de ultima ora
20/03/2020, 22:02
Românii, îndemnați să susțină financiar spitalele în lupta cu epidemia de coronavirus! Maia Morgenstern, Amalia Enache și Horia Tecău, printre protagoniștii campaniei
Maia Morgenstern ne îndeamnă să fim solidari cu spitalele și medicii din România în aceste momente dificile. Sursa foto: Facebook

Bilanțul persoanelor infectate cu coronavirus a ajuns deja la 308 și tinde să capete proporții dramatice pe zi ce trece. De altfel, autoritățile se așteaptă ca în următoarele săptămâni să ne confruntăm cu cel puțin 1.500-2.000 de cazuri confirmate, situație în care spitalele vor deveni neîncăpătoare.

În aceste condiții, dincolo de măsurile drastice anunțate pentru a stopa răspândirea agentului patogen, tot mai multe personalități ale artei, culturii sau sportului din țara noastră fac apel la responsabilitate și ne sfătuiesc să rămânem acasă.

Maia Morgenstern, Amalia Enache și Horia Tecău te îndeamnă să donezi bani pentru spitale

Totodată, acum, când omenirea se confruntă cu una dintre cele mai mari amenințări din istoria sa, este nevoie, poate mai mult ca întotdeauna, să dăm dovadă de solidaritate. Același lucru susține și Maia Morgenstern, în noua campanie demarată de Qcreator, unul dintre cele mai apreciate huburi de creativitate din Capitală.

Marii noastre actrițe i se alătură mai tânărul său coleg de breaslă, Marius Manole, implicat activ în viața civică, dar și vedete de televiziune precum Amalia Anache și Andi Moisescu. La rândul lor, tenismenul Horia Tecău și părintele Francisc Doboș, purtător de cuvânt al Arhiepiscopiei Romano-Catolice din București, ne transmit că „în această perioadă solidaritatea e la fel de importantă ca spălatul pe mâini”. VEZI VIDEO AICI

Mesajul campaniei Qcreator: „Spitalele au nevoie de ajutorul vostru”

„Maia Morgenstern, Amalia Enache, părintele Francisc Doboș, Andi Moisescu, Horia Tecau și Marius Manole au un mesaj important pentru tine. Nu uita că, în această perioadă solidaritatea e la fel de importantă ca spălatul pe mâini.

Spitalele au nevoie de ajutorul nostru. Poți face o donație de 2 euro dacă trimiți SMS cu textul ÎMPREUNĂ la 8826 sau poți face o donație mai mare pe www.daruiesteviata.ro”,  se arată pe pagina de Facebook a celor de la Qreator.

Tot mai multe inițiative de acest gen au apărut și pe plan mondial, întrucât oamenii sunt dornici să își arate susținerea în lupta cu noul coronavirus. Cea mai apreciată îi aparține unui DJ din Olanda, Sander Hoogendoorn, care a difuzat melodia „You’ll Never Walk Alone” la postul de radio 3FM, postând în acelaşi timp pe Twitter un videoclip în care mima versurile.

Alte câteva zeci de posturi din țări precum Spania, Austria, Belgia, Finlanda, Slovacia şi România au preluat imediat ideea, astfel că binecunoscutul cântec a putut fi ascultat în același timp, pentru ca fiecare dintre noi să știe că „Nu va merge singur” în lupta pentru supraviețuire.

Printre acestea se numără BC Radio 1, Radio 2 şi Radio 6. Compusă în 1963 de trupa britanică Gerry and the Pacemakers, melodia a devenit cunoscută pe plan mondial ca imn al mai multor echipe de fotbal, între care se remarcă FC Liverpool.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×