Toţi românii vor fi obligaţi să facă asta la internare, fără excepţie!

Filon Stan   
în Stiri de ultima ora
30/11/2017, 12:15
Toţi românii vor fi obligaţi să facă asta la internare, fără excepţie!

Lupta cu HIV/SIDA ar putea ajunge la un alt nivel! pacienţii ar putea fi testaţi automat a internare, în toată ţara! Managerul Institutului Naţional de Boli Infecţioase, Adrian Streinu Cercel, a declarat miercuri că medicii doresc ca testarea pentru HIV/SIDA să se facă pentru toţi pacienţii, la internarea în spital.

„Noi, din punct de vedere al specialistului, solicităm ca în Programul naţional de luptă HIV/SIDA să fie inclusă posibilitatea scoaterii consilierii pre şi post-testare şi testarea să se facă fără niciun fel de oprelişti, la nivelul oricărui spital din România, iar pe de altă parte milităm pentru introducerea profilaxiei pre-expunere”, a spus Streinu Cercel, la finalul unei dezbateri prilejuite de Ziua Mondială a SIDA.

Românii vor fi testaţi HIV/SIDA la internare! Analiza costă 2 lei

Potrivit specialiştilor prezenţi la dezbatere, o testare pentru HIV/SIDA costă la ora actuală în jur de 2 lei şi ar putea fi suportată de Casa Naţională de Asigurări de Sănătate.

„La nivelul CNAS, în contractul care va urma să vină, să fie introduse în baremul minim de investigaţii. Deocamdată negociază Ministerul Sănătăţii. (…) Ideea noastră este pentru orice spital din România, indiferent cât de mare sau cât de mic, (…) indiferent dacă pacientul trădează sau nu o infecţie”, a arătat Streinu Cercel.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×